11 projeyle fuara çıkarma yaptı

Türkiye’nin en iyi inşaat markalarından biri olan Avrupa Konutları, 11 projesini fuarda sergiliyor. Firma, Yamanevler projesinin tanıtımını da Dubai’de yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2017 Güncelleme 12 Eylül 2017, 00:14
11 projeyle fuara çıkarma yaptı

İÇİNDEKİLER

Avrupa Konutları markasıyla birbirinden başarılı projeler geliştiren Artaş İnşaat, adeta fuara çıkarma yaptı. 11 projesini fuarda yabancılarla buluşan Artaş, fuara her yıl iddialı bir şekilde katılmayı gelenek haline getirdi. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, fuarın önemine işaret ederek, "Projelerimizi tanıtmak ve Türkiye'deki inşaat sektörünün canlılığını desteklemek için buradayız" dedi. 11 projeyle fuara katıldıklarının altını çizen Çetinsaya, İstanbul Ümraniye'deki Yamanevler projesinin lansmanını da burada yaptıklarını açıkladı.

YABANCI BLOK İSTİYOR
Süleyman Çetinsaya, yabancı yatırımcıların kendilerinden blok olarak alım yapmak istediklerini vurguladı. Ancak buna pek sıcak bakmadıklarının altını çizen Çetinsaya, "Projelerimizin en fazla yüzde 5'ini yabancıya satıyoruz" diye konuştu.



ÜLKEMİZ CAZİBESİNİ KORUYOR

Süleyman Çetinsaya, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde yatırımcıların Türkiye'yi tercih ettiğini vurguladı. Avrupa'dan ilginin biraz azaldığına dikkat çeken Çetinsaya, "Ancak, Türkiye Arap yatırımcılar için çok iyi bir pazar. Emlağa olan talepleri bitmiyor" dedi. Türkiye'den 1 milyon doların üzerinde gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık verildiğini hatırlatan Çetinsaya, "Bu piyasaya olumlu yansıdı ama sınırı biraz daha düşürmek gerekiyor" diye konuştu. Çetinsaya, Mesa, Kantur ve Aktaş ile ortak olarak yaptıkları Tema İstanbul projesini 2019'da açmak istediklerini söyledi. Parkın girişinden ücret almayacaklarını açıklayan Çetinsaya, Vadistanbul projesindeki AVM'yi de önümüzdeki günlerde açacaklarını söyledi.