Arap bereketi

Bayramda İstanbul’u tercih eden Araplar, yüz güldürdü. AVM’lerde alışveriş arttı, oteller ve eğlence merkezleri doldu, taksimetreler bin 200 lirayı gördü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2017 Güncelleme 06 Eylül 2017, 02:29
Arap bereketi

İÇİNDEKİLER

Arap turistler, hem turizmcilere hem AVM'lere hem esnafa bayram ettirdi. Uzun bayram tatilini fırsat bilen Türk turistler, tatil bölgelerine akın ederken; İstanbul'da Arap turist bolluğu dikkat çekti. Özellikle Sultanahmet'te oteller yüzde 100 doluluklara ulaşırken; dolulukların yüzde 80'i Arap turistlerden geldi. Otelciler ve esnaf, yoğunluktan memnun olduğunu söyledi. Gezici Araplar, bin 200 lirayı bulan taksimetreler ile de taksicilerin yüzünü güldürdü. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi de İstanbul'daki AVM'lerde satışların yüzde 30'undan fazlasının yabancılara yapıldığını belirterek, bu oranın daha da artacağını düşündüğünü söyledi.

YÜKSEK HARCAMA YAPIYOR
AVM ve eğlence merkezini içinde barındıran Vialand ve Venezia projeleri de Arap turistten nasibini aldı. Vialand- Venezia Projeleri Genel Müdürü Cenk Hayırlıoğlu, bu yıl turizmde yaşanan iyileşmeye bağlı olarak ilk 6 ayda yabancı turist sayısında yüzde 25'lik artış yaşandığını söyledi. Hayırlıoğlu, "Vialand açıldığı günden beri Ortadoğu, Azerbaycan, Rusya, Lübnan, Mısır gibi ülkeler başta olmak üzere yabancı misafirlerin oldukça fazla ilgisini çekiyor. Venezia Mega Outlet projesi ise her gün Ortadoğu kökenli 5-6 bin misafir ağırlıyor" dedi. Böylece Arap turistler, harcamaları ile hem AVM'lere hem esnafa hem de turizmcilere çifte bayram yaşattı.