Komşuda bayram sevinci

10 günlük bayram tatilinde Türkiye’den önemli sayıda ziyaretçi bekleyen Yunan turizmciler, ‘Türk turistler iyi para harcıyor” diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2017 Güncelleme 23 Ağustos 2017, 00:00
Komşuda bayram sevinci

İÇİNDEKİLER

10 günlük Kurban Bayramı tatili, Yunanlılar'ı sevindirdi. "Türk turistler iyi harcıyor" diyen Yunanlılar, tatilde Türkiye'den önemli sayıda ziyaretçi ağırlamak istiyor.

1.5 MİLYON TÜRK GİTTİ
Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Lisandros Tsilidis, Türkiye'den bu yıl 1.5 milyon turist gelmesini beklediklerini, geçen yıl bu rakamın 1 milyon 300 bin civarında olduğunu söyledi. Kapıda vize uygulamasının bulunduğu Doğu Ege adalarının Türk tatilcilerin gözdesi olduğunu belirten Tsilidis, "Ama bu yıl sadece o adalar değil, Mikonos ve Santorini gibi ünlü adaların da çok sayıda Türk turist tarafından tercih edildiğini görüyoruz. Bundan memnunuz. Çünkü gerçekten iyi para harcıyorlar" ifadesini kullandı. Yunanistan'ın Schengen bölgesinde bulunduğunu, bunun da Türk turist sayısının düşük kalmasına sebep olduğunu dile getiren Tsilidis, "Eğer vize kalkarsa Türk turist sayısı 8.5 milyon olur" dedi.