Şirketleri dünyaya hazırlıyor

Türkiye’den finans dünyasını değiştirecek teknolojilerin çıkması için çalıştıklarını söyleyen TEB Genel Müdür Yardımcısı Mendi, ‘FIntech programımızla, Türk şirketleri dünyaya hazırlıyoruz’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2017 Güncelleme 15 Ağustos 2017, 00:00
Şirketleri dünyaya hazırlıyor

İÇİNDEKİLER

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, "Melek yatırım platformumuz ve sahip olduğumuz network ile finansal teknolojiye yönelik şirketleri, Türk fintechleri dünyaya hazırlıyoruz" dedi. 111 sporcunun katılımıyla tamamlanan TEB Özel Bodrum Golf Turnuvası öncesinde açıklamalar yapan Gökhan Mendi, Eylül 2016'da ilk çağrısı açıklanan TEB Fintech Future Four Programı'nın başarıyla yoluna devam ettiğini söyledi. Türkiye'den bankacılık ve finans dünyasını değiştirecek teknolojilerin çıkması amacıyla, finans teknolojisi konusunda fikir ve projeleri olan start up'lara özel olarak kurguladıkları programa 43 başvuru aldıklarını anlatan Mendi, şöyle devam etti:

20 BİN DOLAR DESTEK
"Başvurularda 4 adet projeye öncelik verildi ve 20'şer bin dolar başlangıç destekleri ödendi. Şu aşamada 2 proje geliştirdikleri ürünlerle TEB'i ilk müşterileri yapmak üzere, diğer 2 proje ise farklı aşamalarda ilerliyor. Bu, BNP bünyesinde de bir ilk olacak. Bu yatırımları dünya çapında firmalar haline getirmeyi amaçlıyoruz. Geleceğin teknolojilerinin bankamıza adapte edilebilmesinde öncü bir rol alarak, Türkiye'deki ilk Fintech kurumsal inkubasyon/hızlandırma ve satın alma programını uygulayan banka olduk."