Tutulma turizmi

21 Ağustos’taki tam güneş tutulması ABD’lileri harekete geçirdi. Otel ve uçak bileti fiyatları uçtu. 10 bin dolara varan fiyatlarla turlar düzenlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2017 Güncelleme 13 Ağustos 2017, 02:01
Tutulma turizmi

İÇİNDEKİLER

Son 10 yılın en önemli gök olayı olarak görülen tam güneş tutulması 21 Ağustos'ta. Tam tutulma evresi 2 dakika 45 saniye sürecek. Güneş tutulmasına günler kala, ABD'de büyük heyecan yaşanıyor. Tutulma, ülkede turizmi hareketlendirdi. Tutulmanın çok net izlenebileceği bölgelerdeki oteller doldu, fiyatlar da tavan yaptı.

CAM KENARI 1.500 $
Tutulma için özel turlar düzenlendi. Tur fiyatları 10 bin dolara kadar çıkıyor. Güneş tutulmasını havada izlemek isteyenlerin talebi de bilet fiyatlarını uçurdu. Tam güneş tutulmasının en iyi izlenebileceği yerlerden biri olan Wyoming'den geçecek bir uçakta cam kenarı koltuk fiyatı bin 500 dolara, yani 5 bin 300 liraya kadar çıktı. Sadece tutulma sırasında havada olacak uçakların değil, tutulma öncesi düzenlenecek seferlerin fiyatları da yükseldi. Tutulmayı kaçırmak istemeyenlerin talebi fiyatları normal sezonun üstüne çıkarttı. ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından yapılan açıklamaya göre, güneş tutulmasının en net şekilde görünebileceği yerle; Oregon, Idaho, Wyoming, Nebraska, Missouri, Illinois, Tennessee, North Carolina gibi eyaletler olacak.