10 gün heyecanı

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasını isteyen turizmciler ve kamu çalışanları, gelen açıklamalarla heyecanlandı. Gözler Salı günü Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak karara çevrildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2017 Güncelleme 12 Ağustos 2017, 01:53
10 gün heyecanı

İÇİNDEKİLER

Turizmciler dört gözle Kurban Bayramı tatilinin 10 güne uzatılmasını beklerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları heyecan yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 gün tatilin değerlendirildiğini söyleyerek, "Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse, turizm açısından isabetli olur. Turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir" dedi. Başbakan Binali Yıldırım da Kurban Bayramı tatilinin uzatılması konusunun, Salı günü Bakanlar Kurulu'nda ele alınacağını açıkladı. Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız'ın başkanlığında, Bakanlar Kurulu'nda değerlendireceğiz ve oradan bir karar çıkacak. Her iki alternatif de... Toplumun bir kesimi 'Çalışmaya devam edelim' diyor, bir kesimi de özellikle turizm sezonunu daha iyi değerlendirmek için 'Tatili uzatalım' teklifi getiriyor. Her ikisinin artısı, eksisi değerlendirilecek ve Salı günü karar verilmiş olacak" diye konuştu.

TURİZME CAN SUYU
Bu yıl 1-4 Eylül tarihlerine denk gelen Kurban Bayramı, arife günü olan 31 Ağustos tam gün tatil ilan edilirse, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birlikte 6 gün tatil fırsatı sunacak. 28-29 Ağustos tarihinin de tatil olarak açıklanması durumunda, kamu çalışanlarına 10 gün tatil imkanı oluşacak. Turizmciler, her fırsatta tatilin uzatılmasının sektöre can suyu olacağını söylüyor.

Yüzde 100 doluluk
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, sahil bandındaki tesislerde Kurban Bayramı rezervasyonlarının yüzde 80'leri aştığını söyleyerek, "Bu tesislerde Kurban Bayramı ile birlikte doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağı düşüncesindeyiz" dedi. Ulusoy, 28 ve 29 Ağustos'un tatile eklenmesinin son dakika rezervasyonları olumlu etkileyebileceğini vurguladı.