Taksite dikkat!

Milyonları ilgilendiren 3 ödeme için son 3 gün. Yapılandırılan borçların, MTV’nin ve gelir vergisinin taksit ödemeleri, 31 Temmuz’da bitiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2017 Güncelleme 29 Temmuz 2017, 01:34
Taksite dikkat!

İÇİNDEKİLER

Yeniden yapılandırılan borçların, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve gelir vergisinin taksit ödemelerinde son 3 güne girildi. 6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 2017'nin Mart ayından Temmuz'a ertelenen 3'üncü taksit ödeme dönemi, 31 Temmuz Pazartesi günü sona erecek. Diğer taraftan 7020 sayılı Kanun'dan yararlanan mükellefler de borçlarının birinci taksitini bu ay sonuna kadar ödeyecek. Birikmiş borçların ödenmesinde büyük kolaylık sağlayan 7020 sayılı Kanun'un getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam edilmesi için ilk taksitin mutlaka ödenmesi gerekiyor.



KARTLA ÖDEME İMKANI
1 Temmuz'da başlayan 2017 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi ile 2016'da elde edilen gelir unsurlarına ilişkin gelir vergisinin ikinci taksit ödemeleri de pazartesi günü sona erecek. Mükellefler söz konusu taksit ödemelerini Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet sayfası aracılığıyla kredi kartı ve banka kartı ile yapabilecek. Ödemeler GİB mobil uygulaması, anlaşmalı bankaların internet bankacılığı, banka şubeleri ve ilgili vergi daireleri üzerinden de gerçekleştirilebilecek. Bankalar, MTV'de 3 taksit yapıyor.