İş dünyası tek vücut

15 Temmuz’un yıldönümünde iş dünyası temsilcileri hainlerin asla başarılı olamayacağını bir kez daha belirtip, dünyaya mesaj verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2017 Güncelleme 15 Temmuz 2017, 04:41
İş dünyası tek vücut

İÇİNDEKİLER

■ Mehmet Büyükekşi (Tİ M Başkanı): 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişimi, Türkiye ekonomisinde amaçlandığı çerçevede bir duraklamaya neden olamadı. Hain darbe girişiminden bu yana ihracatımızda değer bazında yüzde 4.5 miktar bazında yüzde 7.5'lik artış gördük.

■ Erdal Bahçıvan (İSO Başkanı): Darbe girişimi yüzünden ekonomimizin ve sanayimizin çarkları durmamış ve durdurulamamıştır. Sanayi sektörümüz eski dönemlerden kalmış olan o güçlüklerle savaşma direncini 2016'da sürdürmüş ve yüzde 2.9 büyüyen ekonomimize yüzde 4.5'lik büyümesiyle en büyük katkıyı sunmuştur.

■ Mustafa Koca (ASKON Başkanı): Necip milletimiz, 15 Temmuz'da göstermiş olduğu cansiperane milli mücadelesini ekonomi alanında da gösterdi. Hükümetimizin de atmış olduğu yerinde adımlar ve kararlar ile ekonomik anlamda da sağlam bir duruş sergiledik.

■ Yaşar Doğan (TÜ MSİAD Başkanı): Ekonomimiz, bu hain darbe girişimi öncesine göre çok daha güçlü ve istikrarlıdır. Bu ihanete karşı kazanılan bir başarı oldu. Bu işgal teşebbüsü sonrası dahi ekonomimiz dimdik ayakta kalmıştır ve Türkiye artık daha güvenilir bir yatırım limanıdır.

■ Osman Ünsal (BİRK ONFED Başkanı): Darbe girişiminde ülkemizin istikrarı da hedef alınmıştır. Ekonomimizin bu saldırıları en az kayıpla atlatması, büyük bir başarı örneğidir.

■ TÜRK ONFED : Türkiye'nin geleceğine, refahına ve huzuruna ancak demokrasi içinde kalarak ulaşılabileceğine inanıyoruz. Cem Hakko (Vakko Ho lding Yönetim Kurulu Başkanı): Ülkesini seven ve kaç nesildir bu topraklarda yaşayan, çalışan, istihdam sağlayan bir Türk vatandaşı olarak vatanımızın dirliği, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği en büyük değerimizdir. Barış içinde din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın hep birlikte yaşamak en büyük dileğimdir.

■ Ali Ağaoğlu (Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı): Halk darbenin önünde etten duvar ördü. Bu demokrasiye olan inancın göstergesidir. Bütün dünya Türkiye'nin tek yürek olduğunu gördü. Türkiye hakkında oynanacak oyunlara da büyük bir mesaj verildi.

■ Süleyman Orakçıoğlu (Orka Ho lding Yönetim Kurulu Başkanı): Bir darbe, ülkemizi 50-60 yıl geriye götürürdü ve demokrasiyi tekrar yaşatmak için büyük bir mücadele vermek zorunda kalırdık. Bu durumu yaşamadığımız için çok şanslı olmakla birlikte, darbeyi durdurmak için kendini siper edenlere de minnet borçluyuz.

■ Aydın Erkoç (MAF SED , BOD ve OTONOMİ Başkanı): Hain girişimi, milletçe yekvücut olup göğsümüzü tanka, tüfeğe siper ederek akamete uğrattık. Milletimiz, darbe girişimi karşısında kararlı duruşuyla bir demokrasi destanı yazdı. Şer odaklarının, ülkemizin başarısını çekemeyen dış odakların oyununu bozduk.

■ Ercan Kahraman (TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı): Darbe yaparak meşru iktidarı gasp etmeye yeltenenler bunu başaramadığı gibi olayın ardından ilgili odakların ekonomimizi sabote girişimleri de boşa çıkmıştır. Demokrasimize yönelik bu hain saldırıdan ekonomimiz etkilenmemiştir.

■ İlhan Erdal (MÜSİAD Ankara Şubesi Başkanı): 15 Temmuz Gecesi necip milletimiz; birliği, dirliği, cesareti, kahramanca tavrı ve duruşu ile demokrasiye ve vatanına sahip çıkarak sadece ülkemizin değil, bulunduğumuz coğrafyanın da kaderini değiştirdi, tarihe geçen yeni bir destan yazdı.

■ Mehmet Em in Özcan (VakıfBank Genel Müdürü): 15 Temmuz gecesi, ülke olarak bir kez daha tüm dünyaya birlik ve beraberliğimizi haykırdığımız, en kutsal direnişlerimizden birinin sahnelendiği gün olarak tarihimize altın harflerle yazılacak. Böylesine olağanüstü bir dönemde bankacılık faaliyetlerimizi de bir an olsun aksatmadan devam ettirdik.

■ Adnan Bali (Türkiye İş Bankası Genel Müdürü): Darbe girişiminin hemen ardından Türkiye'nin Bankası olarak her zaman olduğu gibi, o olağandışı dönemde de tüm varlık ve gücümüzle ülkemizin, milletimizin hizmetinde olacağımızı, gereken her tür desteği vereceğimizi, faaliyetlerimize tüm yurt sathında kesintisiz olarak devam edeceğimizi ifade etmiştik. Bu taahhüdümüzün gereğini faiz indirimleri ve kredi yapılandırmaları gibi inisiyatiflerle muhataplarımızı rahatlatacak imkânlar sağlayarak en iyi şekilde yerine getirdiğimize inanıyorum.

■ İbrahim Çağlar (İTO Başkanı): 15 Temmuz ülke ekonomisinin tamamına vurulmak istenen bir darbe girişimiydi. Bu süreç ekonomimiz için büyük bir sınavdı. İş dünyası olarak yekpare, sağlam bir duruşla, biz o sınavı alnımızın akıyla geçtik. O hain gecenin ekonomik etkilerini o çeyrekte tamamen sildik.

■ M. Nezih Allıoğlu (GGYD Başkanı): Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerinden birini yaşamıştır. Demokrasimize, özgürlüğümüze, milli iradeye, seçilmiş hükümete ve dahası geleceğimize yönelik darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.

■ Türkiye Müteahhitler Birliği: Darbe girişimi sadece demokrasiye karşı değil, ekonomik büyüme ve kalkınma hedeflerine, iç ve dış dengelere ve Türkiye ekonomisinin uluslararası yatırım çekme potansiyeline de kast etmiştir.

■ Ramadan Kumo va (FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi): Biz bu toprakları kolay kazanmadık, kolay kaybetmeyiz. Güçlü geçmişimiz ki İslam topraklarının büyük kısmını 600 yıl boyunca yönetirken Batı'ya karşı kazanmış olduğumuz üstünlüğümüz; Batı dünyasının hala korkularından atamadığı bir durum. Bu yüzden asla güçlü bir Türkiye'yi kabullenemiyorlar .

■ Ali Dumankaya (DKY İnşaat Başkanı): Kamu ve özel sektör olarak herkes üzerine düşeni yaptı. 15 Temmuz sonrası hükümetimizin teşvikleri ile inen faiz oranları, GYODER ve Emlak Konut'un kampanyalarıyla Ağustos ve Eylül ayında gayrimenkul sektöründe satışlarda toparlanma sağlandı.