Türkiye'deki yıllık 4 milyon ton civarındaki karpuz üretiminin
yüzde 20'sini karşılayan Adana'da üretici bu yıl hem sıcak hava, hem ekim alanlarının artması nedeniyle zor durumda kaldı. Erkenci hasat döneminde kilosu tarlada
80 kuruştan satışı başlayan daha sonra
40 kuruşa şimdi ise
15-20 kuruşa kadar düşen karpuz üreticinin elinde kaldı. Yıllık ortalama
800 bin ton rekolte elde edilen Adana'da karpuz üreticileri kara kara düşünürken, bazı çiftçiler karpuzdan ümidi kesip tarlayı çobanlara bıraktı. Karataş'ın Tuzla Mahallesi'nde karpuz tarlalarının çoğunda karpuzlar çürümeye terk edildi. Bazı tarlalarda kalan karpuzlar ise
keçilere yem oldu. Vatandaş ise marketlerde 2 liraya karpuz yemeye devam ediyor.
Üreticiler çok zor durumda olduklerini söyledi.