2 bin kişi Türkiye’yi tanıtacak

Turizme destek olacak büyük bir tanıtım projesi devrede. 130 ülkede 2 bin 200 genç Türkiye’yi tanıtıp 80 milyon kişiye ulaşacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2017 Güncelleme 08 Temmuz 2017, 00:57
2 bin kişi Türkiye’yi tanıtacak

İÇİNDEKİLER

Yurt dışında Türkiye'ye yönelik olumsuz algıları yok edecek ve turizm sektörünü hareketlendirecek Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli dev bir proje devreye sokuluyor. 'Türkiye'ye Gidiyoruz' (we go to Turkey) adı verilen proje ile 130 ülkede insanlarla bire bir temas kurularak Türkiye tanıtılacak. Proje koordinatörü Mustafa Yıldız, bu siteye girenler ülkemizde şehir şehir turizm ile ilgili ne varsa bulabilecekler" dedi. Ayrıca 130 ülkede 200 noktada kurulacak stantlarda 21 gün süre ile 2 bin 200 personel tarafından Türkiye'nin tanıtımının gerçekleştirileceğini belirten Yıldız, "Personelimiz üniversite öğrencilerinden seçilecek. Stantlarımızı ziyaret edenlere çeşitli hediyelerimiz ve Türk kahvesi, Türk lokumu gibi ikramlarımız olacak. 200 noktada 80 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

OTELLER BAYRAMA HAZIR
Ramazan Bayramı ile birlikte doluluk oranlarını yüzde 100'e ulaştıran oteller şimdi Kurban Bayramı hazırlıklarına başladı. Yabancı turistlerin de gelmesiyle birlikte dolulukta yüksek sezon yaşayan turizm sektörü Kurban Bayramı'nda da yine yerli turistleri hedefliyor. Henüz havaların soğumadığı bir döneme rastlamasıyla birlikte Kurban Bayramı'nda da önemli bir yoğunluk bekleniyor. Turizm sektörü temsilcileri Kurban Bayramı rezervasyonlarının şimdiden alındığını ve yoğun talep olduğunu belirtiyor. Vatandaşlar ise daha çok Ege ve Akdeniz'e tercih ediyor.