Komşu’ya kaçtık

Bayram tatilini Yunan adalarında geçirmek isteyenler hudut kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu. Turizm acenteleri, ek seferlerle yoğunluğu azaltmaya çalıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2017 Güncelleme 20 Mayıs 2017, 01:29
Komşu’ya kaçtık

İÇİNDEKİLER

3 günlük bayram tatili, turizmi hareketlendirdi. Yerli turist soluğu başta Ege ve Akdeniz olmak üzere tatil yörelerinde aldı. Yunan adaları da ilgi odağı oldu. Tatili Yunan adalarında geçirmek isteyenler, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde yoğunluk yarattı. İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Kocaeli gibi şehirlerden gelenler, hudut kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ayvalık-Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen turizm acenteleri, yüzlerce metre uzayan kuyrukları azaltmak için ek seferler koydu. Turizmcilerden Ahmet Soyak, Midilli başta olmak üzere Ege'deki birçok Yunan adasına yoğun talep olduğunu söyledi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile hafta sonu tatilinin birleşmesi, Ege Bölgesi'ndeki otellerin dolmasını sağladı. TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 3 günlük tatilin turizme can suyu olduğunu söyledi.