İngiltere tamam sıra Amerika’da

İngiltere, elektronik cihaz yasağından dönebileceğinin sinyalini verdi. Bakan Arslan, teknik bir ekibin İngiltere’ye gittiğini belirtip, ‘Yasağın yakın zamanda kalkmasını bekliyoruz’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2017 Güncelleme 29 Mart 2017, 01:31
İngiltere tamam sıra Amerika’da

İÇİNDEKİLER

ABD'nin ülkelerine yapılan uçuşlar için getirdiği elektronik cihaz yasağı hamlesine destek veren İngiltere, geri adım ışığı yaktı. Geçen hafta başlayan uygulama ile ABD, 8 ülkeden yapılan uçuşlarda, yolcunun kabin içinde cep telefonu hariç elektronik cihaz bulundurmasını yasaklamıştı. Yasağı İngiltere de Türkiye'nin aralarında olduğu 6 ülkede uygulamaya koymuştu. İngiltere, ticari kaygılar nedeniyle alınan karardan dönebileceğinin sinyalini verdi.

GİRİŞİMLER DEVAM EDİYOR
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kabinde elektronik cihaz yasağına ilişkin görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Kabinde cihaz yasağı ile ilgili teknik bir ekip İngiltere'ye gidiyor görüşme yapmak üzere. Havayolu şirketlerimizin ve yolcularımızın uygulamadan etkilenmemesi için girişimlerimiz devam ediyor. İngiltere'nin yasağı yakın zamanda kaldıracağını düşünüyoruz" dedi. ABD ile yapılacak görüşmelerin ise daha uzun soluklu olabileceğini anlatan Bakan Arslan, "Eğer yasak uygulanacaksa, her yer için geçerli olmalıdır. Ayrım yapılmaması lazım" şeklinde konuştu.

'BU BİR SAVAŞTIR'
Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, "ABD ve İngiltere'nin uyguladığı kararın, güvenlik gerekçesiyle alındığını düşünmek biraz saflık olur. Eğer işi ciddiye almazsak, bunun ileri adımları gelebilir. Bu bir ekonomik savaştır"dedi. Atılgan, İstanbul'un yeni havalimanının büyük bir transit merkezi olacağının konuşulmasının, diğer ülkelerin havayolu şirketlerini korkuttuğunu belirtti. İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu ise "Burada hedef THY, amaç THY'ye darbe indirmek. THY'nin yöneticisi, siyasi erkle de görüşerek, Boeing'den yaptığı alımları mutlaka gözden geçirmeli" ifadesini kullandı.