Türkiye sıçrama yapacak!

Bursa’da temaslarda bulunan Mehmet Şimşek Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde de işadamlarıyla bir araya geldi. Şimşek, açılışta da konuşma yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2017 Güncelleme 25 Mart 2017, 00:00
Türkiye sıçrama yapacak!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomik sıçrama yapmak için reforma ihtiyacı olduğunu belirtti. Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşma yapan Mehmet Şimşek, Türkiye'nin orta ve uzun vadede güçlü ekonomik büyümeyi sağlayacak niteliklere sahip olduğuna vurgu yaparak, sözlerine şöyle devam etti:

GERİ GİTMEK YOK
"Belirsizlikler azalır azalmaz, Türkiye yüksek büyüme patikasına girecek ve sıçrama yapacak. Anayasa değişikliği referandumunun ardından reform gündemi tekrar ele alınacak. Gündeme gelecek reformlar; kıdem tazminatı, Ar-Ge, inovasyon, Kalkınma Bankası'nın yeniden yapılandırılması, gelir vergisi reformu ve kamunun personel ve idari anlamda yeniden yapılandırılması olacak." Yurt dışında Türkiye'nin hukuk devleti normlarından uzaklaştığına dair bir anlayış oluştuğunu, ancak bunun doğru olmadığını belirten Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Türkiye geri gitmeyecek, içine kapanmayacak" şeklinde konuştu.