2 ay sonra görüşürüz

Bayram tatili boyunca Ege ve Akdeniz’e hücum eden vatandaşlar, evlerine ve işlerine dönünce sahiller boşaldı. Turizmci, Eylül’deki Kurban Bayramı’nı bekliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2016 Güncelleme 12 Temmuz 2016, 00:00
2 ay sonra görüşürüz

İÇİNDEKİLER

9 günlük Ramazan Bayramı tatili turizmciye nefes aldırırken, şimdi gözler 2 ay sonraki Kurban Bayramı'na çevrildi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatininin de 9 güne çıkartılma ihtimalinin olduğunu açıkladı.

FİYAT ARTTI
Yeni açılan Osmangazi Köprüsü'nün ücretsiz olmasının da katkısıyla yaklaşık 20 milyon vatandaş, Ramazan Bayramı'nda tatil yörelerine ve memleketlerine gitti. Tatile çıkanların büyük çoğunluğu, Ege ve Akdeniz bölgelerini tercih ederken, sahilleri de doldurdu. Bu bölgelerdeki otellerde doluluk oranları yüzde 90'ların üzerine çıkarken, yabancıların gelmemesiyle zor günler geçiren turizm sektörü de rahat nefes aldı. Bayram tatili dolayısıyla talep artınca, turizmciler de fiyatları katlamışlardı. Sadece otel fiyatları değil, yeme-içme fiyatlarında da artış vatandaşların tepkilerine sebep oldu. Fiyatlara tepki gösteren vatandaşlar, "Sadece bayram tatili için bu fırsatçılığın yapılması doğru değil" dedi.

ESNAF BAYRAM YAPTI
Ramazan Bayramı'ndaki hareketlilik esnafı da sevindirdi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan Bayramı'nın oldukça hareketli geçtiğini ve esnafa doping etkisi yaptığını belirterek, "Bu olumlu havanın esnafa yansıması çok önemliydi" dedi. Palandöken, şöyle konuştu: "Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde terörle ilgili problemler bitince insanlar artık birbirlerine gidip geldiler, çarşıya pazara çıkmaya başladılar. Bunu tabii esnaf olumlu algıladı. Birçok turizm bölgesinde insanlar ürünlere hücum etti. Dolayısıyla bayram tatilinde bir hareketlilik yaşandı. 9 günlük bayram tatili esnafa doping oldu."