Memur emeklisine ikinci ikramiye

Kamu Denetçileri Kurumu, 7 Ocak 2015’ten önce emekli olup, 30 yıldan fazla hizmet süreleri için ikramiye alamayanları haklı buldu. Şikayetçilere başvuru tarihinden itibaren yasal faiziyle ödeme yapılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2016 Güncelleme 07 Mayıs 2016, 01:49
Memur emeklisine ikinci ikramiye

İÇİNDEKİLER

Memur emeklilerini yakından ilgilendiren bir karar çıktı. Kamu Denetçiliği Kurumu, 7 Ocak 2015'ten önce emekli olup 30 yıldan fazla hizmet süreleri için ikramiye alamayanların başvurusunu haklı buldu. Şikayetçilere, başvuru tarihinden itibaren yasal faiziyle ödeme yapılması gerektiğine karar veren Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) tavsiye kararını iletti. Memurların emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıl sınırı Anayasa Mahkemesi tarafından kaldırılmış, karar 7 Ocak 2015'te yürürlüğe girmişti. Karar, bu tarihten sonra emekli olanlara uygulandı. Ancak bu tarihten önce emekli olanlar düzenlemeden yararlanamadı.

EŞİTLİK SAĞLANSIN
7 Ocak 2015'ten önce 30 yılı aşkın hizmet süresiyle emekli olup ikramiyeleri 30 yıl üzerinden ödenenler, Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu. Şikayet başvurusunu inceleyen KDK, idarenin, 30 yılın üzerindeki fiili hizmet süreleri için emekli ikramiyesi verilmemesi işlemlerinde, anayasal ilkeler ile eşitlik, adalet ve hakkaniyete uyarlık bulunmadığına hükmetti.