TOTAL Demirören'in

Demirören Grubu, geçtiğimiz Eylül’de satın alma anlaşması yaptığı Fransız Total’in Türkiye birimini resmen devraldı. Grup, birleşme ile enerjideki ciroyu 3 katına çıkartarak, 9.5 milyar liraya yükseltecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2016 Güncelleme 16 Nisan 2016, 00:00
TOTAL Demirören’in

İÇİNDEKİLER

Fransız akaryakıt devi Total, Türkiye'deki 440 istasyon ve perakende faaliyetlerini 325 milyon euroya Demirören Grubu'na sattı. Eylül'de yapılan anlaşmadan sonra, devir işlemi de gerçekleşti. Total, grubun diğer markası Milangaz tarafından satın alınmış oldu. Dünyanın 5'inci büyük petrol şirketi olan Total'in Türkiye'deki akaryakıt istasyonları ile ticari satış, tedarik ve lojistik varlıklarının tamamı Demirören Grubu'na geçmiş oldu. Şirket, Türkiye'de 440 istasyon ve 10 bin çalışanı ile 1992'den bu yana faaliyet gösteriyor. Total Türkiye'nin Milangaz'a geçmesi, 2016 yılının yerli sermayede en büyük satın alma işlemi oldu. Türkiye'nin ilk LPG tedarikçisi olan Demirören Holding şirketlerinden Milangaz'ın 26 dolum tesisi, 5 deniz terminali, bin 100 tüplü gaz bayii, 10 bin tali bayii, 630 otogaz bayii ve dökme gaz dağıtımı bulunuyor. Demirören Holding'e bağlı Moil Petrolcülük ise 419 akaryakıt istasyonu ile pazarda bir diğer oyuncu.

ENERJİDE BÜYÜYOR
Demirören Holding, Total Türkiye'yi bünyesine katarak akaryakıt ve otogaz pazarındaki gücünü artırıp, ülke genelinde bin 200 akaryakıt ve otogaz istasyonuna ulaşacak. Demirören Holding bünyesindeki enerji grubunun cirosu, 3 katına çıkarak 9.5 milyar liraya yükselecek.