4 bucak ile tanışacak

Yarın Türkiye’nin 4 bucağını 4.5G ile tanıştıracaklarını söyleyen Vodafone CEO’su Öğüt, ‘En geniş kapsamayı taahhüt ediyoruz ‘ dedi. Öğüt, ‘önce dene, sonra tarifeni seç’ imkanı sunduklarını açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2016 Güncelleme 31 Mart 2016, 00:00
4 bucak ile tanışacak

İÇİNDEKİLER

4.5G teknolojisine yönelik hazırlıklarını tamamlayan Vodafone, yarın Türkiye'nin dört bucağını 4.5G ile tanıştırmayı hedefliyor. 4G ve üstü teknolojilerde 20 ülkede edindiği deneyimi Türkiye'ye taşıyacak olan Vodafone, '4bucakG' stratejisiyle her yerde herkesin 4.5G kullanıcısı olmasını amaçlıyor.

2 MİLYAR YATIRIM
Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, elde ettikleri frekansların avantajıyla Türkiye'de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı taahhüt ettiklerini söyledi. Türkiye'nin dört bucağına, en yaygın 4.5G hizmetini vermeyi amaçladıklarını belirten Öğüt, "Gerek elimizde bulunan 900 MHz, gerekse de yeni aldığımız frekansları kullanarak ve sadece bizde bulunan baz istasyonu teknolojimizi kullanarak en yaygın 4.5G hizmetini vermeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 900 MHz bandında SingleRAN teknolojisini 2010'dan beri kullanan tek operatör olduklarını vurgulayan Gökhan Öğüt, "Bu bantta 4.5G hizmeti de vereceğiz ve sektörümüzde fark yaratacağız. SingleRAN teknolojisi için 6 yılda 2 milyar TL'lik yatırım yaptık. Diğer yandan, Türkiye genelinde çekim noktalarımızı da 2 katına çıkardık" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'Yİ TURLADI
4bucakG TIR'ları ile 3 bin 792 kilometreyle Türkiye'yi karayolu olarak baştan başa 2 katından fazla dolaştıklarını anlatan Öğüt; İzmir, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Zonguldak, Samsun ve Trabzon'da 500 binden fazla kişiye ulaştıklarını kaydetti.

BİR AY ÜCRET SİZ DENE ME İMKANI
Abonelerine 4.5G deneme kampanyası sunduklarını belirten Gökhan Öğüt, "Abonelerimiz herhangi bir tarife değişikliği yapmadan 1 Nisan itibariyle 4.5G'yi kullanmaya başlayacak. Tarifelerinde internet kotaları bittiği zaman ekstra ücret ödemeden kullanmaya devam edecekler. Ay sonunda ne kadar kullandıklarını görüp, eğer istiyorlarsa kendilerine en uygun tarifeyi seçme hakkına sahip olacaklar" dedi. Öğüt, bazı abonelerin tarifelerindeki kotanın yeterli olduğunu göreceğini, bazılarının fazla, bazılarının da az olduğunu görüp farklı bir tarifeye geçme hakkına sahip olacaklarını kaydetti. Kampanyadan yararlanmak için başvuru yapmak gerekiyor.