Türkiye hazır

Aynı anda Türkiye'nin 5 şehrinde hız testi yapan Turkcell'in Genel Müdürü Terzioğlu, 1.2 milyon saat çalıştıklarını söyleyerek, 81 ilde 4.5G sinyalini verebildiklerini açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mart 2016 Güncelleme 23 Mart 2016, 00:00
Türkiye hazır

İÇİNDEKİLER

TURKCELL, Marmara'da İstanbul, Doğu Anadolu'da Erzurum, Karadeniz'de Samsun, Akdeniz'de Adana, Ege'de ise İzmir'de düzenlediği eş zamanlı basın toplantıları ile 1 Nisan için hazır hale getirdiği 4.5G şebekesini test etti. Toplantıları İstanbul'dan koordine eden Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye'nin dört bir yanına dağılan Turkcell Genel Müdür Yardımcıları'na 4.5G ile bağlandı ve bu illerde gerçekleştirilen hız testlerini İstanbul'dan izledi. Dünyanın en hızlı 4.5G şebekesini kurmak için toplam 1.2 milyon saat çalıştıklarını açıklayan Terzioğlu, bugün itibarıyla 4.5G'ye geçilmesi durumunda 81 ilde de sinyal verecek durumda olduklarını belirtti.

-30 DERECEDE KURULUM
"4.5G ihalesinde en fazla frekansı aldığımızda 'Türkiye'ye helal olsun' demiştik" ifadesini kullanan Terzioğlu, şunları kaydetti: "Arkadaşlarımız gece gündüz demeden 790 bin km yol kat etti. Kimi zaman eksi 30 derecelere (Ağrı Patnos) varan hava koşullarında, 3 bin 200 metreye varan yüksekliklerde, toplam 1 milyon 220 bin saat çalışarak dünyanın en güçlü 4.5G altyapısını hazır hale getirdi. 4.5G'ye bugün geçilecek olsa biz hazırız diyoruz."

TÜRKİYE İÇİN DÖNÜM NOKTASI
Ağustos 2015'te gerçekleştirilen 4.5G ihalesinde KDV dahil 1 milyar 915 milyon euro bedelle en fazla frekansı aldıklarını ifade eden Terzioğlu, şöyle konuştu: "4.5G Türkiye için dönüm noktası. Biz frekans ihalesine bugünleri planlayarak girdik. Bu kadar parayı da Türkiye'ye en yüksek hızı verebilmek için ödedik. Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada; ticari olarak satılan akıllı telefonların sunduğu en yüksek hızı verebilecek operatör olmaktan gurur duyuyoruz."

Şebekemizin DÜNYADA BENZERİ YOK
Bugün
itibarıyla Türkiye'nin 81 iline, dört bir köşesine 4.5G sinyalini en yüksek hızda verebilecek durumda olduklarını vurgulayan Terzioğlu, "Bu kadar büyük bir coğrafyada kurduğumuz bu şebekenin dünyada bir benzeri daha yok. 1 Nisan'dan itibaren tüm Türkiye bu şebekenin farkını hissedecek" şeklinde konuştu.

İZEL AYHAN