Zamcıya tokat!

Bakan Çelik, ekmek ve ete yapılan zamların geri alınmasını istedi. 'Et ithalatına başlarız' diyen Çelik, ekmekçileri de uyardı. Fırıncılar 61 kuruşa itiraz ederken, et üreticileri ise 'Et ucuzladı' açıklamasıyla adeta vatandaşla alay etmişti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2016 Güncelleme 03 Şubat 2016, 01:57
Zamcıya tokat!

İÇİNDEKİLER

Et ve ekmekteki fiyat artışları vatandaşın isyanına yol açınca Bakanlar Kurulu devreye girdi. Tarım Bakanı Faruk Çelik, ekmekçileri son kez uyarırken, et ithalatı için Bakanlar Kurulu kararı alındığını ve her an başlayabileceğini söyledi. Fırıncılar ise 61 kuruşa ekmek satamayacaklarını söylerken, Et üreticileri 'Zam yok, et ucuzladı' diyerek adeta vatandaşla alay eden açıklamalar yapmışlardı.

1 LİRA AFAKİ BİR RAKAM
Ekmek fiyatlarıyla ilgili tartışmalar Bakan Faruk Çelik'in Bursa'da yaptığı hesapla başladı. Ekmeğin 1 lira 25 kuruş olmasına tepki gösteren Çelik, "Maliyeti belli 61 kuruştan fazlaya satılmamalı" demişti. Fırıncılar ise bu fiyattan satamayacaklarını ifade etmişti. Bakan Çelik, ekmek fiyatlarının bir kez daha gözden geçirilmesi çağrısında bulunarak, "1 lira afaki bir rakam. İllerdeki bu kararı alan gerek fırıncı esnafını, gerek sorumlu sivil örgütlerini göreve davet ettim, yine ediyorum. Fırıncılar Federasyonu ile görüşmelerimiz devam edecek. Makul bazı talepleri var bu konuları oturup değerlendireceğiz... Bu kararların (ekmek fiyatlarına yapılan zam) mutlaka gözden geçirilmesi konusundaki kanaatimizi ve kararlığımızı bir kez daha ifade ediyorum" dedi.

'61 KURUŞTAN SATILAMAZ'
Dün bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Bakan Çelik'in "Ekmeğin nihai satış fiyatı 61 kuruş olmalı" sözlerine yönelik olarak, "Ekmeğin 61 kuruştan satılması mümkün değildir. Her ilde ayrı bir maliyet var. Bakan Bey halk ekmeği kast etmiş olabilir. Üç senedir ekmek fiyatları değişmemişken, kamuoyunda bu derece bir eleştiriyi hak ettiğimizi düşünmüyorum" dedi.