Yenilik yap desteği kap

Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) yatırımı yapan şirketlere hem vergi hem de prim teşvikleri geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ocak 2016 Güncelleme 15 Ocak 2016, 02:45
Yenilik yap desteği kap

İÇİNDEKİLER

HÜKÜMET, Ar-Ge yatırımlarını ve nitelikli üretimi artıracak paketi tamamladı. Basbakan Ahmet Davutoglu, yenilikleri şöyle anlattı:
Tasarım merkezleri, Ar-Ge merkezlerinin yararlandığı destek ve muafiyetlerden yararlanacak. Tasarım harcamalarının tamamı vergi indirimine tabi olacak. Sigorta primi işveren hissesinin yarısı, 2023 yılına kadar bütçeden karşılanacak.

HİBE DE VAR?

AR-GE ve tasarım çalışmalarını sipariş yoluyla yapan firmalar da vergi indiriminden faydalanacak.
AR-GE ve tasarım merkezlerinde istihdam edilecek temel bilimler mezunlarının maaşlarının brüt asgari ücret kadarlık kısmını 2 yıl süreyle devlet karşılayacak.
Firmaların ortak proje yapmalarını teşvik amacıyla rekabet öncesi iş birliği projelerine de destek verilecek. Bu firmalara gelir vergisi stopajı, damga vergisi istisnası gibi destekler sağlanacak.
AR-GE'de kullanılacak makine, teçhizat, fizibilite ve danışmanlık giderleri için yüzde 50'ye kadar hibe desteği verilecek.
Teknoloji geliştirme bölgelerinde yer alan veya tekno gelişim desteğiyle kurulan firmalara vergi indirimi getirilecek. 100 bin lira olan destek limiti, 500 bin liraya kadar çıkarılacak.