KOBİ'ler sigortayı ihmal etmesin

Generali Genel Müdürü Mine Ayhan, Ankara'daki halk pazarında ve Kocaeli'ndeki hal binasında çıkan yangınların, KOBİ'lerin sigorta yaptırmasının önemini gösterdiğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2015 Güncelleme 29 Aralık 2015, 00:00
KOBİ’ler sigortayı ihmal etmesin

İÇİNDEKİLER

Ankara Keçiören'deki Osmanlı Halk Pazarı'nda 250 ve Kocaeli'nde hal binasında 31 işyerinin çıkan yangınlarla büyük zarar görmesinin ardından gözler sigorta sektörüne çevrildi. Yaşanan bu yıkımlar işyeri sahiplerine yangın, doğal afet, hırsızlık, iş durması, üçüncü şahıslara verilebilecek zararlar gibi birçok riskle karşılaşan KOBİ'lerin sigorta sektörü ile arasındaki bağın önemini bir kez daha hatırlattı.

İSTİHDAMIN DEPOSU
Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan
yaptığı açıklamada, "Ülkemizde toplam katma değerin yüzde 55'ini yaratan, toplam ciroda yüzde 63.3'lük bir oranla pay sahibi olan KOBİ'ler, istihdamda da önemli bir rol üstleniyor. Dünyada birçok ülkede istihdamın en az yüzde 50'sini sağlayan KOBİ'ler Türkiye'de ise yüzde 75.8'lik bir oranla ekonomideki ağırlığını ortaya koyuyor" dedi.

AKILLI STRATEJİ GEREK
Sigorta sektöründe akıllı stratejilerin geliştirilmesi halinde KOBİ'lerin sigortalanma oranlarında sevindirici büyüme rakamlara ulaşılmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Mine Ayhan, "Generali Sigorta olarak KOBİ'ler özelinde sürekli araştırmalar yapıyor ve onların ihtiyaçlarını anlamaya çalışıyoruz. Gerek gördüğümüz durumlarda yaptığımız risk analiz çalışması sonrasında işletmelere almaları gereken önlemler hakkında bilgiler vererek faaliyetlerini daha bilinçli olarak yerine getirmelerini sağlıyoruz" açıklamasında bulundu.

MAPFRE'YE ULUSLARARASI ÖDÜL
Türk - İspanyol Resmi Sanayi ve Ticaret Odası düzenlenen organizasyonda Mapfre'yi Türkiye'de faaliyet gösteren İspanyol şirketler kategorisinde iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkilere olan katkılarından dolayı ödüle değer gördü. Mapfre'nin ödülü, Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği'nde gerçekleştirilen törende verildi. Mapfre Başkanı Antonio Huertas'a ödülü Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon verdi. Törende konuşan Mapfre Başkanı Antonio Huertas, "Türkiye, Mapfre'nin Avrupa ve çevre ülkelerdeki stratejisi için kilit bir öneme sahip. Mapfre olarak Türkiye'deki varlığımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.

AXA İYİ SÜRÜCÜYE İYİ FİYAT VERDİ
İyi sürücü olmanın öneminin altını çizen Axa Sigorta, "Hızlı olan değil iyi olan kazanır" mottosuyla bir kasko reklam kampanyası düzenledi. Uzun yıllardır kişiye özel fiyatlama yapan Axa Sigorta, sektörde bir ilk olarak başlattığı müşteri bazlı fiyatlama uygulamaları ile kötü sürücülerin yarattığı maliyeti iyi sürücülere yüklemiyor. Axa Sigorta, yayınlanan yeni reklam filminde iyi sürücüleri, iyi fiyat avantajından faydalanabilecekleri "Mükemmel Kasko" ile tanışmaya davet ediyor. Filmde kaza yaparak hızlı kullanan sürücünün değil, yavaş ama temkinli ve kazasız yol alan sürücünün kazanacağı anlatılıyor.

VAKIF EMEKLİLİK IT DEPARTMANI ARTIK YTÜ TEKNOPARK'TA
Vakıf Emeklilik, Bilgi Teknolojileri (IT) Departmanı'nı Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Teknopark'ındaki yeni ofisine taşıdı. Vakıf Emeklilik, ofis açılışını, ortak giderlerin optimizasyonu ve stratejik işbirliği olanakları için ofis alanını paylaştığı, 140 ülkede faaliyet gösteren denetim ve danışmanlık hizmetleri firması EY Türkiye ile birlikte gerçekleştirdi. Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, teknoparkların büyük üniversitelerin teknolojik kaynaklarından yararlandığını belirterek, yeni ofislerinde sigorta sektörünün ihtiyacı olan yeni çözümleri sunmak adına tüm güçleriyle çalışacaklarını ifade etti.

GÖRME ENGELLİLERE SİGORTA GELİRİYLE KÜTÜPHANE
Geçtiğimiz yıl İstanbul'da görme engelli öğrencilere hizmet veren iki okulun kütüphanelerini yenileyen MetLife, bu defa da 120 öğrencisi bulunan Ankara Göreneller Görme Engelliler Okulu'nun kütüphanesini yeniledi ve dünya klasiklerinden oluşan 100 cilt kitabı Braille alfabesiyle bastırarak, kütüphaneye hediye etti.

YENİ PROJELER YOLDA
MetLife Genel Müdürü Deniz Yurtseven
, 'Koruyucu Meleğim Sigortası'ndan elde ettikleri gelirle gerçekleştirilen projenin, kendilerine tarifi zor duygular yaşattığını söyledi. Yurtseven, "Engelleri kaldırmak amacıyla 2014 yılında başlattığımız projemizle her geçen gün daha fazla engelli çocuğumuzun hayatına dokunuyoruz. Bugün yaşadığımız bu mutluluğun, 2016 yılında gerçekleştireceğimiz yepyeni projelerle katlanarak büyüyeceğine hep birlikte şahit olacağız" diye konuştu.

DOĞA'DAN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM GÜVENCESİ
Doğa Sigorta 2016 yılı için ürün gamına sağlık ve eğitim poliçesini de ekledi. Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, geçtiğimiz Haziran ayında sağlık sigortası ruhsatı da aldıklarını belirterek, "Eğitim sigortasının içine sağlığı da monte ediyoruz. Bu ürünlerde, sadece öğrencilerin başına gelebilecek kazalarda değil, velilerinin işsiz kalmaları veya hayatlarını kaybetmeleri durumunda da öğrencilerimize teminat veriyor, eğitim süresini garantiye alıyoruz" dedi.

KATILIM EMEKLİLİK'TEN KİRA SERTİFİKASI FONU
Katılım Emeklilik'in sektördeki yedinci fonu olan 'Alternatif İkinci Esnek Emeklilik Yatırım Fonu' (dövize endeksli), kira sertifikalarının birim değeri ve döviz kurundaki artışlar doğrultusunda getiri sağlamayı hedefliyor. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, fonun dövize yatırım yapmak isteyen faize duyarlı kişiler için önemli bir tercih olacağını belirtti.

TARS İM'DEN HİN DİSTAN ZİYARETİ
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), dünyadaki tarım sigortaları uygulamalarını yakından takip ederek yurt dışındaki temaslarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde, Hindistan'da bir dizi ziyaret gerçekleştirildi. Görüşmelerde, Türkiye'nin ve Hindistan'ın tarım politikaları, devletin destekleri ve bu desteklerin oranları, tarım sigortası uygulamaları, Sistem'in reasürans yapısı, teknolojinin bu alandaki etkin kullanımı, iki ülkedeki uygulamalar gibi
başlıklar ele alındı.