Altını bulduk

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2015 Güncelleme 14 Kasım 2015, 02:13
Altını bulduk

İÇİNDEKİLER

2013'ten beri rezerv çalışmaları yapılan Manisa'nın Soma ilçesinde altına ulaşıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, "Bölgede tespit edilmiş 100 ton saf altın var. Sondaj çalışmaları devam ediyor. Bu rakam 150 tona çıkabilir. Soma'da açık altın işletmelerinde yüzlerce, hatta binlerce kişi çalışacak" dedi. Bulunan rezervin Türkiye'nin toplam altın rezervinin yüzde 14'üne denk geldiğini belirten Alaboyun, "Daha araştırılacak çok yerler var" diye konuştu.

4 BİN KİŞİYE İŞ KAPISI
Manisa bölgesinin mineralleşme yönünden zengin olduğunu dile getiren Alaboyun, şöyle devam etti: "Sadece altın değil; bakır, çinko ve kurşun gibi önemli metalleri bünyesinde barındırıyor. Bir taraftan altın alırken, diğer yandan bakır, çinko ve kurşun elde ediyorsunuz. Orada açık işletmeyle yüzlerce, hatta binlerce kişi çalışacak. 4 bine yakın kişi iş sahibi olacak."

ÇALIŞMA SÜRÜYOR
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ
ise, 100 ton saf altının Türkiye için çok büyük bir servet olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: "Soma'da Kiraz Köyü yakınında çalışma devam ediyor. Kütahya'ya sınırına kadar devam edecek. Tamamı incelendiğinde daha da büyük rezerv olduğu tahmin ediliyor."