Yerli otoya Bursalılar talip

Bursalılar, milli otomobilin üretim merkezi olmaya talip. BTSO Başkanı Burkay, 'Güney Kore nasıl inandı ve başardıysa, biz de inanacağız ve başaracağız. Üretimi Bursa'da yapmak istiyoruz' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2015 Güncelleme 22 Ekim 2015, 00:00
Yerli otoya Bursalılar talip

İÇİNDEKİLER

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'nın milli otomobil üretiminde en önemli aktör olmaya aday olduğunu vurgulayarak, "Yerli otomobil üretilecekse buna en layık merkez, bilgisi, tecrübesi ve gücüyle Bursa'dır. İlk Türk otomobil fabrikasının kurulduğu Bursa'mız, milli otomobilimizde de üretim merkezi olmaya hazırdır" dedi. Sektörün ihracatının yaklaşık yarısını Bursa'nın gerçekleştirdiğini, Avrupa'nın en iyi otomotiv test merkezinin burada hayata geçirileceğini ve ilk yerli otomobilin testlerinin de burada yapılacağını aktaran Burkay, "Bursa'mız yerli otomobil yatırımı için büyük avantajlar sunmaktadır" diye konuştu. Hyundai'nin 40 yıl önce ilk milli otomobilini, farklı ülkelerden aldığı parçalarla oluşturduğunu hatırlatan Burkay, şöyle devam etti:

BAŞARACAĞIZ
"Maalesef Türkiye'de ülkemizi bir üst lige taşıyacak projelerin ve girişimlerin küçümsendiğini ve yoğun eleştiriler aldığını görüyoruz. Güney Kore'nin yarım asır önce yola çıkan markaları dünyanın tüm pazarlarında milyarlarca dolarlık ekonomik değere ulaşmıştır. Onlar nasıl inandı ve başardıysa, biz de başaracağız. BTSO, 100 yerli otomobil almayı şimdiden taahhüt ediyor. Bursa, üretilecek otomobilin en büyük alıcısı olacak şehirlerin başında gelmektedir."

FİYATI REKABETÇİ OLACAK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil ile ilgili olarak, "Türk halkı büyük ve lüks otomobilleri seviyor ancak satın alamıyor. Bu araç küçük sınıf araç kullananları bile üst sınıfa yükseltebilecek. Aracın rekabetçi fiyatlarla pazara çıkmasını hedefliyoruz" dedi.