Kırmızı et hâlâ cep yakıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2015 Güncelleme 13 Ekim 2015, 00:00
Kırmızı et hâlâ cep yakıyor

İÇİNDEKİLER

Kasaplar, Kurban Bayramı sonrasında et satışlarında büyük oranda düşüş olduğunu söyledi. Bayramda kesilen kurbanlıkların, hayvan sahipleri ve kasaplarda et satışlarını durma noktasına getirdiğini belirten kasaplar; lokanta ve yemekhaneler dışında et alanın olmadığını kaydetti. Kasaplar, bayramın etkisinin en az 1 ay süreceği ifade etti. Bayram öncesinde günde 50-100 kilo et sattığını söyleyen kasap İbrahim Göçmen, bayram sonrasında bu rakamın 20 kiloya kadar düştüğünü söyledi. Hayvan yetiştiricilerinden Zeki Erikli ise büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışlarının bayram sonrası tamamen durduğunu anlattı. Öte yandan, kasaplardaki et fiyatları şaşırtmaya devam ediyor. Talep olmadığı halde, kırmızı etin kilogram fiyatının düşmemesi dikkat çekiyor.