Kasaplar, Kurban Bayramı sonrasında et satışlarında büyük oranda düşüş olduğunu söyledi. Bayramda kesilen kurbanlıkların, hayvan sahipleri ve kasaplarda et satışlarını durma noktasına getirdiğini belirten kasaplar; lokanta ve yemekhaneler dışında et alanın olmadığını kaydetti. Kasaplar, bayramın etkisinin en az 1 ay süreceği ifade etti. Bayram öncesinde günde
50-100 kilo et sattığını söyleyen kasap
İbrahim Göçmen, bayram sonrasında bu rakamın
20 kiloya kadar düştüğünü söyledi. Hayvan yetiştiricilerinden
Zeki Erikli ise büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışlarının bayram sonrası tamamen durduğunu anlattı. Öte yandan, kasaplardaki et fiyatları şaşırtmaya devam ediyor. Talep olmadığı halde,
kırmızı etin kilogram fiyatının düşmemesi dikkat çekiyor.