EFT ücretine fren

500 liraya varan EFT ücretlerine BDDK el koydu. BDDK Başkanı, S'orunlu gördüğümüz EFT ücretleri gündemimizde. Çalışma içerisindeyiz' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2015 Güncelleme 21 Ağustos 2015, 00:00
EFT ücretine fren

İÇİNDEKİLER

Ücretlere getirilen sınırlamanın ardından yenilerini icat eden, mevcutlarına da zam yapan bankalar, tüketicileri bezdirmeye devam ediyor. 500 liraya varan EFT ücretlerine tepki yağarken; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) konuyu mercek altına aldı. Bankaların hizmet gelirlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Bankalarımız ticari müesseselerdir, para kazanmaları ve yaptıkları hizmetlerin karşılığını almaları gerekiyor fakat bunların fahiş tutarlarda olmasını istemiyoruz" dedi.

'YENİ ÜRÜNLER ÇIKIYOR'
Hizmet gelirleriyle ilgili geçen yıl yapılan çalışma neticesinde bazı noktalarda anlaşıldığına ancak her geçen gün farklı ürünlerin, farklı durumların ortaya çıktığına işaret eden Akben, "Tüketicilerin şikayetlerinin değerlendirildiği bir daire başkanlığımız var. Buraya her gün birçok şikayet geliyor ve bunları değerlendiriyoruz" diye konuştu. Şu anda EFT ücretlerinin gündemlerinde olduğunu belirten Akben, şunları söyledi: "EFT ücretlerinden ne alınıyor, maliyeti ne, niye böyle alınıyor? Oralarla da ilgili birtakım çalışmalar içindeyiz. Yani sorunlu gördüğümüz..." dedi.

3 MİLYARLIK CEZA KESİLDİ
Yılın ilk 6 ayında denetim faaliyetleri kapsamında birçok bankaya, tüketici şikayetlerinden, kurallara uymamaktan dolayı 3 milyar liranın üzerinde para cezası verdiklerini ifade eden BDDK Başkanı Akben, şöyle konuştu: "Bu alan denetimsiz değil. Bankalar, aynı suçu bir daha işlediklerinde tavandan ceza yiyor. Onun için bunu yapmamaya özen gösteriyorlar. Burada proaktif bir yapıdan bahsediyoruz. Her gün yeni bir ürün, yeni bir alan çıkıyor ama burada artık bir yola girildi."