HSBC satılık

HSBC, 1990'da girdiği Türkiye pazarından çıkmak için resmen düğmeye bastı. Hollanda merkezli ING Group, Bahreyn merkezli Arab Banking Corporation ve Fransız BNP Paribas bağlayıcı olmayan teklif verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2015 Güncelleme 10 Haziran 2015, 01:58
HSBC satılık

İÇİNDEKİLER

Türkiye pazarına 1990 yılında giren ve 2001 yılında Demirbank'ı satın alan HSBC, Türkiye'den çıkmak için gün sayıyor. Avrupa'nın en büyük bankası HSBC, maliyetleri düşürmek ve yavaşlayan performansı yeniden canlandırabilmek için Türkiye ve Brezilya'daki operasyonlarından çıkıyor. Banka, 2 ülkedeki faaliyetlerini satarak varlıklarını yaklaşık 290 milyar dolar azaltmayı hedefliyor.

İKİ ÜLKEDEN 25 BİN

HSBC tasarruf önlemleri kapsamında tüm operasyonlarından 22 bin ila 25 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. İngiltere merkezli bankanın, Brezilya ve Türkiye'deki birimlerinin kapatılması sonucu ek 25 bin kişi daha işini kaybedecek. Böylece toplamda işten çıkarılanların sayısı 50 bini bulacak.

3 TEKLİF GELDİ

HSBC'nin Türkiye birimi için Hollanda merkezli ING Group, Bahreyn merkezli Arab Banking Corporation ve Fransa merkezli BNP Paribas'ın bağlayıcı olmayan teklif verdiği belirtiliyor. HSBC Türkiye CEO'su James Emmett da, yaptığı açıklamada, "Her zaman olduğu gibi önceliğimiz müşterilerimiz ve çalışanlarımızdır. Bu süreçte, müşterilerimize kesintisiz bir şekilde hizmet sunmaya devam edeceğiz" dedi. HSBC, düşük performans gösteren Meksika ve ABD birimlerini de yeniden yapılandırarak performanslarını gözlem altında tutacak.

DEMİRBANK'I ALMIŞ

Türkiye'de 1990 yılından bu yana faaliyet gösteren HSBC Türkiye; bireysel bankacılık ve birikim yönetimi, kurumsal ve ticari bankacılık, küresel ve yatırım bankacılığı ile özel bankacılık alanlarında hizmet sunuyor. HSBC, TMSF bünyesine geçmeden önce 1 milyar dolar teklif ettiği Demirbank'ı Fon'a devredilmesinin ardından Eylül 2001'de 350 milyon dolara bünyesine katmıştı. Bankanın Türkiye'de 291 şubesi ve 5 bin 536 personeli bulunuyor.