Emekliye bin TL

10.9 milyon emekliyi ilgilendiren promosyon için dava süreci başladı. Çıkacak olumlu bir karar, emeklilere ortalama bin lira promosyon yolunu açacak. Üstelik promosyonu geriye dönük 8 yıllık alma imkanı olabilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2015 Güncelleme 07 Mayıs 2015, 01:42
Emekliye bin TL

İÇİNDEKİLER

Emeklilerin memurlar gibi banka promosyonu alması için süreç işliyor. Promosyon davasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

FAİZİYLE ÖDEME
Emekli-Sen'in açtığı ve Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde görülecek dava, emeklilerin odak konusu oldu. Davadan çıkacak olumlu bir karar, tüm emeklilere promosyonun yolunu açacak. Promosyon tutarının anlaşılan dönem için ortalama bin lira olması bekleniyor. Üstelik, promosyonu geriye dönük 8 yıllık alma imkanı olabilecek. Emekli-Sen Başkanı Veli Beysülen, TAKVİM'e yaptığı açıklamada, 2007'de çıkarılan promosyon genelgesine göre kamu çalışanlarının promosyon aldığını belirterek, "Promosyonu sadece önümüzdeki dönem için talep etmiyoruz. Geriye dönük ödeme de istiyoruz. Talebimiz, promosyonun 2007'den bu yana hesaplanıp faiziyle ödenmesi" demişti. Beysülen, promosyon tutarının aya bölünmesini ve her ay emeklinin hesabına yatmasını istediklerini de belirtmişti.

DÜZENLEME YAPILACAK
Promosyon davası, bireysel bir dava. Ancak mahkemenin vereceği karar, emsal oluşturacak, tüm emeklilerin promosyon almasının yolunu açacak. Davadan olumlu sonuç çıkması halinde, başka dava açılmasına gerek kalmadan, promosyon düzenlemesinin hayata geçirilmesi bekleniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, bankalarla yaptığı protokole, emeklilere promosyon ödenmesine yönelik madde koyabileceği ifade ediliyor.

HEYECANLI BEKLEYİŞ

TAKVİM'i arayan emekliler promosyon ile ilgili şunları söylüyor:

Davanın bir an önce başlayıp, hızla tamamlanması temennimiz. Aslında dava sonucu beklenmeden Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bankalarla anlaşmasını bekliyoruz.

Uzun uğraşlar verildi, ancak bankalar promosyonda cimri davrandı. Halbuki baksanız, "Maaşınızı bize taşıyın, size para, altın, hediye puan verelim" diyorlar.

"Bankalar
bize promosyon ödemeye yanaşmıyor ama hem paramızı işletiyor hem de bizim için yaptığı her işlemden kazanıyor. SGK, protokole promosyon maddesi koyarsa, bankalar da mecbur ödeyecek."