Kadro sevinci

Kamu kurumlarında asıl işi yapan yaklaşık 150 bin taşeron işçiye kadro yolu açıldı. Karayolları'ndaki 6 bin 417 işçiye kadro müjdesi veren Başbakan Davutoğlu, ekledi: Seçim sonrasında asıl işte çalışan bütün taşeron işçilerimize de bu müjdeyi vereceğiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2015 Güncelleme 01 Mayıs 2015, 02:10
Kadro sevinci

İÇİNDEKİLER

Hükümetten kamuda asıl işi yapan taşeron işçilere kadro müjdesi geldi. 150 bin taşeron işçiye kadro yolu açıldı. İlk etapta Karayolları'ndaki 6 bin 417 taşeron işçi kadroya alınacak. Seçimden sonra da sıra, asıl işi yapan diğer taşeron işçilere gelecek. Kadro müjdesini Başbakan Ahmet Davutoğlu açıkladı.

'NET AYRIM GETİRİYORUZ'

Karayolları İşçileri ile Buluşma Toplantısı
'nda konuşan Davutoğlu, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. 6 bin 417 Karayolları işçisinin kadrosu hayırlı olsun" dedi. Taşeron işçilerin problemlerini çözebilmek için atılan adımlara dikkat çeken Davutoğlu, şunları söyledi: "Yapılan yasal çerçeveye göre artık asıl iş yapan hiç kimse taşeron işçisi olarak çalıştırılmayacak. Net bir ayrım getiriyoruz, asıl iş yapanlar, yardımcı iş yapanlar. Bakanlar Kurulu'na bu yetki verildi. O günden beri tüm kurumlarımızla tek tek tasnif ediyoruz, belirliyoruz. İnşallah seçim sonrasında asıl işte çalışan bütün taşeron işçilerimize de bu müjdeyi vereceğiz. İlk adımı olarak Karayolları'nda çalışan taşeron işçilerimize kadro imkanı veriyoruz."

BERABER DAHA ÇOK YOL YAPALIM
''Bundan sonra sizin emeğinize ihtiyacımız var" diyen Başbakan Davutoğlu, işçilere şöyle seslendi: "Daha çok yollar yapacağız çok. Sizinle 17 bin kilometre duble yol yaptık, şimdi bu duble yolların yanına binlerce kilometre otoyol yapmaya var mısınız? Şöyle alnınızın terini silerek bundan sonraki nesillere armağan olsun diye karayollarını, otoyollarını Türkiye'nin her yerine yaymaya var mısınız? İnşallah geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Ülkemizi örnek cennet bir ülke haline getireceğiz."

MAAŞLAR KATLANACAK

Karayolları'nda çalışan 6 bin 417 işçinin maaşı katlanacak.

Şu anda 949 lira maaşla çalışan işçilerin ücreti net 2 bin liraya çıkacak.

Yılda 4 maaş ikramiye olacak.

Kadroya geçmek isteyen işçiler 30 gün içinde müracaat etmek zorunda.

Geriye dönük 5 yıllık maaş farkı ödenecek.

24 ila 40 gün arasında yıllık izinleri olacak.

Emeklilik ikramiyesi ilk işe girilen tarihten hesaplanacak.