Paralelin derdi başka

Türk ekonomisine saldırmayı görev bilen paralel medya defalarca yalanlanmasına rağmen, yabancı bankaların Türkiye'den çıktığı yolundaki haberlerine devam ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2015 Güncelleme 18 Mart 2015, 02:02
Paralelin derdi başka

İÇİNDEKİLER

Gezi olaylarıyla başlayıp 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası devam eden ekonomiye saldırılar, paralel medyada devam ediyor. Paralel örgütün gazeteleri son dönemde yabancı bankaların Türkiye'den çıktığına dair yalan haberlerle kaos planı yapıyor. Önce bir gazetede HSBC'nin Türkiye'den çıkacağı yalanı yazıldı. Dolar pozisyonlarını yükselten gazete patronu, bu sayede kurun artmasıyla kasasını doldurmayı amaçlamıştı. Bu oyun ortaya çıkmasına rağmen yalan haberler devam etti. Sonunda HSBC yetkilileri hem Türkiye'den hem de İngiltere'den açıklama yaparak bu tür haberlerin doğru olmadığı ve tamamen 'spekülasyon' olduğunu duyurdu. Ama paralel medya, açıklamayı hiç görmeden yalanlarına devam ediyor.

AMAÇ ORTADA
Dün Zaman gazetesinde bu kez de İngiliz Royal Bank Scotland'ın (RBS) Türkiye'den çıkacağı iddia edildi. Tamamen masa başında 'belirtiliyor', 'söyleniyor' gibi afaki ifadelerle verilen haberlerin maksadının, ekonomiyi zayıf göstermeye yönelik olduğu ortada.