200 bin kişiye iş

Takvim, hükümetin yeni ekonomi paketini açıklıyor. Toplum yararına işlere 200 bin kişi alınacak. İstihdam paketi açılacak. Ticari kredilerde faiz sübvansiyonu getirilecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2015 Güncelleme 13 Mart 2015, 09:17
200 bin kişiye iş

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ekonomi kurmayları ile yaptığı zirvenin ardından büyüme için düğmeye basıldı. Bu kapsamda toplum yararına işlere 200 bin kişi alınacak. Ticari kredilerde faiz sübvansiyonu getirilirken, ihracata dayalı aramalı ithalatında Kaynak Kullanımı Desteleme Fonu kaldırılıyor. Sermaye artırımına vergi kolaylığı getirilirken, gençlere iş fırsatı yaratacak istihdam paketi seçimden önce yaşama geçiyor.

TOPLUMSAL GÖREVLER
Hükümetin yaşama geçireceği üretim, istihdam ve yatırımları artırmaya dönük yeni ekonomi paketi büyümeye ivme katacak. Başbakan Davutoğlu'nun açıklaması beklenen pakete göre, prim ve vergi indirimi getiren süper teşviklerin süresi 1 yıl daha uzatılıyor. Konuya ilişkin düzenleme Bakanlar Kurulu'na hızlı şekilde sunuldu. Birinci bölgede yatırım yapanlara 2 yıl, altıncı bölgede yatırım yapanlara da 10 yıl olarak kademeli sigorta primi işveren hissesi desteği bir yıl daha uzatılıyor. Aralık'ta süresi dolan vergi teşviklerinde de yatırıma katkı oranı yüzde 50'ye kadar çıkıyor. Ağaç dikimi, çevre temizliği, kamusal alanın yenilenmesi, park düzenlemeleri başta olmak üzere toplum yararına yapılan işlere 200 bin kişi alınacak. Çalışma Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı istihdam paketinin de seçimden önce çıkarılması hedefleniyor. Geliri olmayan, sosyal yardım almayanlar için açık işler etkinleştiriliyor. 2-3 saatlik işlerin yaygınlaşması sağlanacak.

Hazal Ateş