Dolar zirvesi

Cumhurbaşkan'ı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Babacan, Merkez Bankası Başkanı Başçı'yı kabul edip, brifing aldı. Toplantı 1 saat 15 dakika geç başladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mart 2015 Güncelleme 12 Mart 2015, 02:02
Dolar zirvesi

İÇİNDEKİLER

Üreticiden tüketiciye, siyasilerden esnafa tüm kesimlerin yüksek faiz nedeniyle eleştirdiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a brifing verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'üretimi baltalayan, vatandaşın cüzdanını boşaltan yüksek faiz uygulamasından bir an önce vazgeçilmesi' çağrısının ardından Başçı, Cumhurbaşkanı'ndan randevu talep etmişti. Dün akşam saatlerinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılımı ile randevu gerçekleşti. Resmi programda saat 16.45'te öngörülen kabul, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programının sarkması nedeniyle saat 18.00'de başladı. Toplantıda son gelişmeler hakkında brifing alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı tavsiyelerde bulundu.

KUR GERİLEDİ

Günlerdir art arda rekorlar kıran dolar da dün toplantıyı bekledi. Toplantı öncesinde dolar, sakin saatler geçirdi. Dolar, geçen hafta 2.64 liraya kadar yükselerek tarihi rekorunu kırmıştı. Dün güne 2.64 olan tarihi zirvesinin hemen altından başladı. Dolar günü ise 2.6190 liradan tamamladı.