Paralel 'Kaynak'a TMSF makası

Paralel baronlar mal kaçırmaya kalktı, yakayı ele verdi. Bank Asya'nın büyük ortağı olan Kaynak Holding'e bağlı 2 şirketin banka hisseleri TMSF'ye devredildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2015 Güncelleme 05 Mart 2015, 01:08
Paralel ’Kaynak’a TMSF makası

İÇİNDEKİLER

Uzanvari operasyonla mal kaçırmaya kalkan paralel baronlar yakayı ele verince, BDDK devreye girdi. Bank Asya'nın en büyük ortağı olan Forum İnşaat ve Sürat Basım'ın büyük hissedarı Kaynak Holding'in Hollanda merkezli tabela şirkete devredildiğinin ortaya çıkması üzerine harekete geçen BDDK, 2 firmanın hisselerini fona devretti.

EN BÜYÜK ORTAK TMSF
Bu operasyonla, Bank Asya'nın A grubu hisselerinin yaklaşık yüzde 80'inin ortaklık hakları TMSF'ye geçmiş oldu. Paralel yapının 'kozmik odası' olan Bank Asya'da artık yeni bir dönem başlıyor. Bankada en büyük ortak olan Kaynak Holding'in bu haklarını kaybetmesi, paralel yapının finans kaynaklarını kurutacak. Bank Asya'da ortaklığı bulunan 2 şirketin yöneticilerinin mal varlığı takibe alındı. Kaynak Holding'in okul-eğitim kitapları, gıda, lojistik faaliyetleri de inceleniyor. Bank Asya'da imtiyazlı hisselerin yüzde 16.3'ünü elinde bulunduran Forum İnşaat ve Sürat Basım'ın büyük hissedarı Kaynak Holding, bankaya el konulduktan 13 gün sonra Hollanda merkezli tabela bir şirkete devredildi. Operasyonun arkasındaki kirli tezgah ise Hollanda merkezli 20 milyon euro sermayeyle kurulan şirketin ortakları incelendiğinde ortaya çıktı. Tabela şirketin ortakları Kaynak Holding'in sahipleri ile aynı kişiler. Aralarında Naci Tosun, Ali Akbulut ve İzzet Akyar'ın da bulunduğu isimler şirketlerini Hollanda merkezli bir firmaya devretmiş gibi görünerek devletten mal kaçırmayı amaçladı.