Prim eksiği olana emeklilik imkanı

Çalışan emeklilere Sosyal Güvenlik Destek Primi müjdesi büyük sevinç yarattı. Prim eksiği olduğu için emekli olamayanlar da 'Sıra bize geldi' diyerek umutlandı. Gözler Çalışma Bakanlığı'nda...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2015 Güncelleme 03 Şubat 2015, 02:23
Prim eksiği olana emeklilik imkanı

İÇİNDEKİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışan emeklilerin derdine derman olmak için yaptığı çalışma büyük heyecan yarattı. Emekli olup esnaflık yapanlar, Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintilerine sınırlama getirecek çalışmayı sevinçle karşıladı. 550 bin çalışan emekliye nefes aldıracak çalışmanın kısa sürede hayata geçmesi beklenirken; prim eksiği nedeniyle emekli olamayanlar da "Sıra bize geldi" diyerek umutlandı. Yıl ve yaş şartlarını tamamlayıp, prim günü eksiği bulunanlar, kendilerine emeklilik imkanı getirecek düzenlemeyi bekliyor.

100 BİN KİŞİ VAR
TAKVİM
'i arayan emekli adayları, "Çalışan emeklilerin destek primi sorunu çözüme kavuşuyor. Şimdi sıra bizde. Çalışma Bakanımız daha önce bizim durumumuzun tartışıldığını, bakanlıklar arasında uzlaşma sağlanması halinde hayata geçebileceğini belirtmişti. Bir müjdenin de bizlere verilmesini istiyoruz" diyor. Kendilerine geçmişe yönelik borçlanma imkanı verilmesini talep eden emekli adayları, "Yaşımız nedeniyle artık çalışamıyoruz, eksik primlerimizi tamamlayamıyoruz. Borçlanma imkanı versinler, eksiğimizi tamamlayıp emekli olalım" şeklinde konuşuyor. Prim günü şartına takılan yaklaşık 100 bin kişi bulunuyor. Edinilen bilgiye göre; yasa ile belli bir yaşın üzerindekilere eksik primini borçlanma imkanı getirilmesi üzerinde duruluyor.

ÇALIŞMA MEMNUN ETTİ
Sosyal Güvenlik Destek Primi ile ilgili çalışma çalışan emeklileri sevindirdi. Özellikle emekli olup esnaflık yapanlar, destek primi kesintisine sınırlama getirilecek olmasından memnun. TAKVİM'i arayan emekliler, şöyle konuştu: "Çalıştığımız için maaşımızdan destek primi kesiliyor. Biz zaten emekli maaşıyla geçinemediğimiz için çalışıyoruz. Yapılan çalışma bizleri mutlu etti. En kısa sürede detaylarının açıklanmasını ve hayata geçirilmesini bekliyoruz."

60 YAŞ SINIRI GÜNDEMDE
Prim eksiği olanlar için iki formül üzerinde duruluyor. Buna göre öncelikle 60 yaş ve üstünde olanların emekliliklerinin sağlanması gündemde. Bu durumda bu yaştaki vatandaşlar kalan primlerini toplu olarak ödeyerek emeklilik hakkına kavuşacak. İkinci formülde ise belli bir prime ulaşanlar için hak tanınacak. Burada bin 800 gün sınırı konuluyor. Bu formüle göre yaş şartı aranmayacak.