Faturayı kabartan firma gözaltında

Elektrik dağıtım firmaları sayaç okuma süresini uzattı, faturalar kabardı. Enerji Bakanı Yıldız, elektrik ve suda gizli ya da açık bir zam olmadğıını söyleyerek, firmaların aylık okuma yapması gerektiğini, bunun için ikaz ettiklerini belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2015 Güncelleme 24 Ocak 2015, 02:11
Faturayı kabartan firma gözaltında

İÇİNDEKİLER

BU ay kabarık gelen elektrik faturaları vatandaşı, şaşkına döndürdü. Pek çok kişi şikayette bulundu. TAKVİM, söz konusu şikayetleri manşetlerine taşıdı ve vatandaşlara faturalarını iyi incelemesi uyarısı yaptı. Yüksek gelen faturaların nedeninin, bazı dağıtım şirketlerinin sayaç okuma sürelerini uzatması olduğu ortaya çıktı. Şirketlerin faturalandırma dönemini değiştirmesi faturaları şişirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, faturalarıyla ilgili vatandaşların isyanı üzerine, elektrikte bir zammın söz konusu olmadığını, olamayacağını söyleyerek, "Suda ya da elektrikte ne açığı ne gizlisi böyle bir zam söz konusu olmaz, olamaz" dedi. Bakan Yıldız, şöyle devam etti: "Türkiye'deki elektrik tarifeleri 2015'te de ulusal tarifeyle beraber götürülmektedir, tarifeler tektir, abone gruplarına göre her tarafta elektrik fiyatları sabittir. Bunlar ilgili açık ya da gizli zam söz konusu değildir."

EKLEME YAPILAMAZ
Faturaların aylık kesilmesi gerektiğini
belirten Yıldız, "Bir kısım aksamaların olduğunu gördük ve kendileri ile alakalı bu ikazlarımızı yaptık ama kullandığı elektriğin 1 kilovat saat daha onlara ekleme söz konusu olmaz" ifadesini kullandı. Bakan Taner Yıldız, Diyarbakır'da belediyenin borcu gerekçesiyle, dağıtım şirketlerinin elektrik kesintisiyle ilgili de konuştu. DEDAŞ'ın dağıtım yaptığı bölgede 251 milyon lira alacağını bulunduğunu kaydeden Taner Yıldız, şöyle devam etti: "Özellikle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'nı sorumlu davranmaya davet ediyorum. Ödeme tahahütünde bulunanın elektriği açık."

DOĞALGAZDA İNDİRİM SİNYALİ
TANER Yıldız, katıldığı bir televizyon programında, elektrik ve doğalgaz fiyatlarıyla ilgili bir indirime gidilip gidilmeyeceğine ilişkin soruya, "Biz şu anda doğalgazı 6 yıl önce 2008 Kasım ayındaki fiyatla satıyoruz. Biz bu indirimi daha önceden yapmışız demektir" dedi. Rusya'nın yaptığı yüzde 6 indirim hatırlatılan Yıldız, "Daha fazlası olsun istiyoruz, yakında açıklayacağız. Son 12 yılda ilk defa satılan fiyattan aşağı düşme imkanı var. Ham petrol fiyatlarının düşüşü doğalgaz fiyatlarını etkileyecek. Önümüzdeki aylarda bu durum daha da yansıyacak" şeklinde konuştu.