Orta Asya'yı sporla fethediyor

Türki Cumhuriyetler'deki ataklarına devam eden Coca Cola, 250 milyon dolarlık yatırım hedefinin ilk ayağı olarak Azerbaycan'daki 1. Avrupa Oyunları'nın resmi sponsoru oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ocak 2015 Güncelleme 19 Ocak 2015, 00:00
Orta Asya’yı sporla fethediyor

İÇİNDEKİLER

Önümüzdeki 3 yılda Orta Asya'ya 250 milyon dolar yatırım yapacağını açıklayan Coca-Cola, Azerbaycan'da ilk kez düzenlenecek uluslararası atletizm organizasyonu Avrupa Oyunları'na sponsor oldu. Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, "Olimpiyatlar başta olmak üzere birçok uluslararası spor organizasyonuna destek veriyoruz. Bakü 2015 Avrupa Oyunları'na destek olmaktan mutluyuz" dedi.
 
'KÖPRÜ KURUYORUZ'
Bakü
'deki basın buluşmasında konuşan Molinas, "Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü olarak 9 ülkede, 4 şişeleme ortağımızla toplam 18 fabrikada faaliyetlerimizi yürütüyor ve bu ülkelerin ekonomik büyümesine katkı sunuyoruz. Coca-Cola olarak faaliyetlerimizle, Türkiye ve Azerbaycan arasında önemli bir ekonomik köprü kuruyoruz" şeklinde konuştu.

'EN BÜYÜK YATIRIMCIYIZ'
Coca-Cola
'nın şişeleyici ortağı Coca- Cola İçecek Orta Asya Bölge Direktörü Osman Kazdal da Coca-Cola İçecek'in Türkiye ekonomisinin bölgesel güç olmasına katkı sağlayan bir Türk şirketi olduğunun altını çizdiğini belirterek, şöyle devam etti: "Yatırımlarımızla birçok Türk şirketine bu bölgenin kapısını açıyoruz. Son 10 yılda Azerbaycan'a 110 milyon doların üzerinde yatırım yaptık. Azerbaycan'da bölgesel bir Türk şirketi olarak çalışıyoruz. Azerbaycan ekonomisinin, petrol sektörü hariç, en büyük yatırımcısıyız."

GÜNDE 1.9 MİLYAR BARDAK ÜRÜN TÜKETİCİYLE BULUŞUYOR
COCA-Cola, portföyünde yer alan 500 marka ve 3 bin 500'den fazla içecek çeşidiyle, dünyanın en büyük alkolsüz içecek şirketi. 200'den fazla ülkede faaliyet gösteren Coca-Cola, 1.9 milyar bardak alkolsüz içeceği her gün tüketiciyle buluşturuyor. Tüm dünyada Coca-Cola şirketi ofislerinin yanı sıra, yerel şişeleyici ortaklarıyla birlikte çalışıyor. Şişeleyici ortakları ve 700 bini aşkın sistem çalışanıyla Coca-Cola, dünyanın en büyük 10 işvereni arasında yer alıyor. Coca-Cola gazlı içecekler, Azerbaycan'daki faaliyetlerine 1994 yılında başladı, burada 5 kategoride 9 markası bulunuyor.

EKONOMİ SERVİSİ