Uludağ fiyatta Alpler'le yarışıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Aralık 2014 Güncelleme 21 Aralık 2014, 00:00
Uludağ fiyatta Alpler’le yarışıyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de 10 yıl önce Aralık-Ocak ve Şubat aylarında 2.7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, bu rakam 2014 itibarıyla 4.8 milyon kişiyi aştı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kış Turizmi Raporu'nda göre kalite, popülerlik ve fiyat açısından Türkiye'deki kayak merkezlerinin neredeyse Alpler'i yakalamış durumda olduğu aktarıldı.

Raporda, sömestr döneminde Uludağ'da 5 gecelik tatilin faturasının 2 bin 500 liraya ulaştığı, bu fiyatın son yıllarda Türkler'in ucuz kayak keşfi olan Bulgaristan'ın Bansko kayak merkezinde bir tatilin neredeyse 3 katına denk geldiği dile getirildi.

Raporda 5 gecelik dağ tatili için Kartalkaya'da 3 bin 200 lira, Palandöken'de 2 bin 100 lira, Erciyes'te ise bin 529 lirayı gözden çıkarmak gerektiği belirtilirken, Fransa Alpleri'ndeki ünlü Meribel'de ise uçakla ulaşım dahil 5 gecelik 4 bin lira olarak hesaplanıyor. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy şunları kaydetti: Kış turizmine çok uygun olan Türkiye'de turizmciler el ele verirse dünyadaki kayak merkezlerinin yüzde 83'ünü bünyesinde bulunduran Alpler'deki tesisler ile yarışırız."