Bankalara uyarı

Bakan Şimşek: Suçtan sağlanan gelirin tespiti ve terörizmle mücadele için MASAK'la etkili işbirliği yapmayan bankalar var. 3 bankayı uyardık...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2014 Güncelleme 08 Aralık 2014, 01:02
Bankalara uyarı

İÇİNDEKİLER

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, suçtan elde edilen gelirlerin tespiti ve terörizmle mücadele açısından MASAK'la etkili işbirliği yapmayan bankaların olduğunu, 3 bankayı bu kapsamda uyardıklarını söyledi. Şimşek, MASAK'ın bankalara ilişkin değerlendirmesinin tamamlandığını kaydetti. Bankaların, şüpheli işlem bildirimi yoluyla MASAK'la yaptıkları işbirliğinin, bu alanlarda ellerini güçlendirdiğini belirten Şimşek, "Kurulumuz, bankaları değerlendirirken son 1 yılda gönderdikleri şüpheli işlem bildirimlerini hem kalite hem de sayı yönünden değerlendiriyor" dedi.

'ETKİN İŞBİRLİĞİ BEKLİYORUZ'

Şimşek, Türkiye'nin uluslararası kredibilitesinin yükselmesi, temiz ekonominin sağlanması, rekabet ve verimliliğin artırılması için söz konusu mücadelenin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Suçtan elde edilen gelirlerin tespiti ve terörizmle mücadele açısından kurulumuzla etkili işbirliği yapmayan bankalar var. Değerlendirmeden geçemeyen 3 bankayı bu kapsamda uyardık. Tüm bankalarımızın, MASAK'la daha etkin işbirliği yapmalarını bekliyoruz. Bankalarımız, şu ana kadar yaptığımız uyarıları dikkate aldı, bundan sonra da alacaklarından şüphem yok."