İstanbul'u uçuracak proje

Yeniköy ile Akpınar köyleri arasına yapılan 3'üncü havalimanı, İstanbul'un değerini de uçuracak. 100 bin kişiye iş sağlayacak havalimanı için çalışmalar tam gaz sürüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2014 Güncelleme 10 Kasım 2014, 02:07
İstanbul’u uçuracak proje

İÇİNDEKİLER

İstanbul'daki 3'üncü havalimanının çalışmaları görüntülendi. Türkiye'yi dünya hava trafiğinin en önemli merkezi konumuna getirmesi beklenen havalimanında zemin çalışmaları sürüyor. İstanbul'da Karadeniz'in Avrupa yakasındaki Yeniköy ile Akpınar köyleri arasındaki alana inşa edilen proje, tamamlandığında bölgenin yanı sıra İstanbul'un da değerini uçuracak.

29 EKİM 2017'DE AÇILACAK

Projeyi inşa eden Cengiz, Mapa, Limak, Kolin ve Kalyon konsorsiyumu tarafından kurulan IGA (İstanbul Grand Airport) şirketi yetkilileri, yaklaşık 76.5 kilometrekarelik arazide zemin çalışmalarının titizlikle ilerlediğini belirtti. Zemine yönelik çalışmalar, jeotekniğin en yüksek mühendislik ve teknik standartları gözetilerek Otorite Havacılık Kuruluşları ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü koordinasyon ve yönetiminde ilerliyor. Proje için ilgili teknik konularda devlet üniversitelerinden de destek alınırken, 60'tan fazla mühendis ve teknik ekipten oluşan Türkiye'deki en kapsamlı zemin etüdü laboratuvarı da proje kapsamında faaliyetini sürdürüyor. Havalimanının ilk etabının Cumhuriyet'in 94'üncü yıldönümü olan 29 Ekim 2017'de hizmete girmesi planlanıyor. Projede, alanlarında uzman yerli ve yabancı 250'nin üzerinde mimar ve 500'den fazla mühendis görev yapıyor. Yılda 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak havalimanında 100 binin üzerinde personel çalışacağı öngörülüyor.

Özlem KAMER TERCANLI