Esnafa yüzde 5

Başbakan Davutoğlu esnafın her meselesine sahip çıkacaklarını belirterek, 'Her alışveriş merkezinde esnafa yüzde 5 yer ayrılması zorunlu olacak' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2014 Güncelleme 28 Eylül 2014, 02:03
Esnafa yüzde 5

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, esnafın her bir meselesine sahip çıkacaklarını belirterek, "Bir yasa hazırlığı içindeyiz. Kesinlikle esnafımızı AVM'lere, alışveriş merkezlerine kurban etmeyeceğiz" dedi. Davutoğlu, 'de Ahi Evran Külliyesi'ndeki 27. Ahilik Haftası törenine katıldı. Davutoğlu törende şöyle konuştu: "Huzurunuzda daha önceki bakanımız Hayati Yazıcı Bey'e teşekkür ediyorum. Ne kadar büyük bir gayretle esnafımıza sahip çıktığını biliyoruz. Şimdiki bakanımız Nurettin Canikli Bey de ondan aldığı emaneti sürdürecek. Esnafımızın her bir meselesine sahip çıkacağız. Esnaf geleneğimiz sürecek. Nasıl o helal rızıkla belki az sermayeyle belki dar sermayeyle ama çok geniş bir yürekle, mahalleliyle bütünleşen o esnafımız var ya onların çay bardağındaki bir damla çayının verdiği hazzı başka kimse veremez."

SAHİP ÇIKACAĞIZ
AK Parti Genel Merkezi'ndeki çalışmalarının ardından gece evine dönerken güzergahı üzerindeki bir taksi durağını ziyaret ettiğini anımsatan Davutoğlu, burada kendisine çay ikramında bulunulduğunu kaydetti. Davutoğlu, "Emin olun yaklaşık 16 saat süren mesaiden sonra o çay bana her şeyi unutturdu. Onun için esnafı yaşatacağız. Ayrıca AVM'lerde de bütün AVM'ler yapılmış olsa ya da yapılacak olanlarda da yüzde 5'ini esnafa ayıracağız. AVM'lerin içinde yüzde 5 kota esnafa ayrılacak, bunu yapmayan AVM'ler bir anlamda faaliyetlerini de yerlerine getiremeyecekler" şeklinde konuştu. Alışveriş merkezlerindeki işadamlarına seslenen ve bir gelenek başlatmalarını isteyen Davutoğlu, "Siz de alışveriş merkezlerini dualarla bereketlendirin" dedi.