3. havalimanının kredisi 6 bankadan

İstanbul'un üçüncü havalimanının finansman ayağı şekillenmeye başladı. Görüşmelerde sona yaklaşıldığı, Ziraat Bankası'nın liderliğindeki 6 bankanın finansman sağlayacağı belirtiliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2014 Güncelleme 19 Ağustos 2014, 00:09
3. havalimanının kredisi 6 bankadan

İÇİNDEKİLER

150 milyon yolcu kapasitesi ve birbirinden bağımsız 6 pisti ile dünyanın en büyüğü olacak İstanbul'un üçüncü havalimanının finansman ayağı şekillenmeye başladı. Finansman için yapılan görüşmelerde sona yaklaşıldı.

YABANCI DA VAR
Para
dergisinin haberine göre, Ziraat Bankası'nın liderliğinde 6 yerli ve yabancı sermayeli banka finansman sağlayacak. Kredilendirme etap etap olacak. İlk etapta 4.5 milyar euroluk bir finansman sağlanacak. Kredi anlaşmasının önümüzdeki haftalarda açıklanıp, imzalanması bekleniyor. İstanbul'un üçüncü havalimanının geçen yılın Mayıs ayında yapılan ihalesini 22 milyar 152 milyon euro ile en yüksek teklifi veren Cengiz-Kolin-Limak- Kalyon-Mapa Ortak Girişim Grubu kazanmıştı. İhale sonrası hızla temel atma hazırlıkları yapan konsorsiyum, geçtiğimiz Haziran ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tesisin temelini atmıştı. Yıllık 150 milyonluk yolcu kapasitesine sahip olacak üçüncü havalimanı, 10 milyar euroya mal olacak. Projenin bitişi ile üçüncü havalimanının, Atlanta Havalimanı'nı geçerek dünyanın en yüksek kapasiteli havalimanı olması bekleniyor.