Kiralık aranıyor

Kentsel dönüşümün etkisiyle son 1 yılda kiralık evlerin değeri, yüzde 40'a varan oranlarda arttı. İstanbul'un Anadolu Yakası'nda neredeyse kiralık daire kalmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2014 Güncelleme 04 Ağustos 2014, 00:00
Kiralık aranıyor

İÇİNDEKİLER

İstanbul genelinde kiralık evler geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla oldukça zor bulunmaya başladı. Yaz döneminin etkisi dışında kentsel dönüşüm projeleri ile arzın azalması ve bu doğrultuda talebin fazlalaşması sonucu, kiralık dairelerde son 1 yılda yüzde 10'luk değer artışı yaşandı. Kentsel dönüşüm projelerinin en fazla olduğu ilçelerde ise bu oranın yüzde 40'lara kadar yükseldiği görüldü. Kentsel dönüşüm bölgelerinde dönüşümün tamamlanması ve nitelikli konutların pazara kazandırılması ile birlikte kira değerlerinde hızlı bir artış olacağının öngörüldüğünün altını çizen ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, "İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları ağırlıklı olarak Anadolu Yakası'nda yapılmakta. Bu nedenle kiralık konut arzındaki daralma da en çok Anadolu Yakası'nda yaşanmakta" dedi.

EN ÇOK ARTIŞ KADIKÖY'DE
Era Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, kiralık dairelere olan talebin İstanbul'un Anadolu Yakası'nda en çok Kadıköy ve Maltepe bölgelerinde yaşandığını, bu bölgelerde kiralık konut bedellerindeki artışın yüzde 40'ları bulduğunu belirtti. Talebin yoğun olduğu bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmalarının etkisi altında kalan halkın doğru bilgilendirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Can Ekşioğlu, "Bu süreçte ERA Türkiye olarak gayrimenkul danışmanlığındaki uzmanlığımız ile müşterilerimize en iyi hizmeti verebilecek çözümler üretiyoruz" şeklinde konuştu.

BiZiM ÇARŞI SATIŞA ÇIKTI
Bizim Evler markalı 6 projesiyle İstanbul Ispartakule'nin en büyük yatırımcılarından İhlas Yapı, Bizim Evler 6 projesiyle hayata geçirdiği 160 cadde mağazasını satışa sundu. Bizim Çarşı markasıyla tanıtılan mağazalar, 45 metrekare ile bin metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip bulunuyor.

BİN 600 DAİRE VAR
2013'ün son çeyreğinde çalışmalarına başlanan Bizim Evler 6'nın inşa çalışmaları ise devam ediyor. 120 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa edilen bin 600 dairelik projenin, 2016 yılında tamamlanması hedefleniyor. Ticari üniteler, sosyal tesisler, okul ve site çarşısının da bulunduğu projede, 2+1'den 5+1'e kadar farklı tipte daire seçenekleri sunuluyor. Proje, teraslı daireleri ile de dikkat çekiyor.

EKŞİOĞLU ŞİLE'DE KONAKLATIYOR
Ekşioğlu Group İMSA İnşaat, Şile'de Kilia Konakları'nı inşa ediyor. Şile'nin ilk AVM'si Kilia Park AVM'yi de içinde barındıran proje, 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiyor. İMSA İnşaat Başkanı İmdat Ekşi, projede 104 adet tripleks konak bulunduğunu, 25 adedinin temelinin atıldığını, 11'inin ise kabasının bittiğini belirtti. 83 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen projede, 3 ayrı tipte konak yer alıyor. Konakların satış fiyatları 650 bin dolardan başlıyor. Projenin ilk etabı 24 ayda teslim edilecek.

Özlem KAMER TERCANLI