Geliyorus

Türkiye, Rus turistlerin gözde ülkesi olmaya devam ediyor. Ülkemize gelen Rus sayısı bu yıl, 200 binden fazla artışla 1.9 milyona ulaştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2014 Güncelleme 30 Temmuz 2014, 00:37
Geliyorus

İÇİNDEKİLER

Türkiye, yürüttüğü başarılı tanıtım çalışmaları ve gelişen uçuş ağıyla Rus turistlerin gözde destinasyonu olmaya devam ediyor. Geçen yıl 1 milyon 695 bin 133 Rus'u ağırlayan Türkiye, bu yıl 200 binden fazla artışla 1 milyon 923 bin 811 Rus'u misafir etti. Sektör temsilcileri yıl sonuna kadar bu rakamın çok daha artacağını belirtti.

ANTALYA GÖZDE
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, "Yıllardır Antalya, Rus turistlerin en çok tercih ettiği destinasyon konumunda. Tercihte, başarılı konaklama işletmeleri ve Türk tur operatörlerinin payı büyük. Vize muafiyeti ve Bakanlığımızın Rus Turizm Bakanlığı ile geliştirdiği işbirliklerinin de bu büyümede payı var" dedi. Ayrıca pazarın gelişmesinde ulaşımın da kilit rolü olduğuna işaret eden Hacısüleyman, "Rusya Federasyonu ile ülkemiz arasında uçuş sayısının artması da ülkemize gelen Rus vatandaşlarının sayısının yükselmesine katkıda bulunmuştur" şeklinde konuştu.