Doktor ithal edeceğiz

Türkiye, Yunanistan'ın yeni mezun doktorlarına üniversitelerde asistanlık izni verecek. Bakan Müezzinoğlu, 'Bugün bize 10 bin kişi gelse, rahatsız olmayız' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2014 Güncelleme 29 Temmuz 2014, 00:00
Doktor ithal edeceğiz

İÇİNDEKİLER

Ekonomik krizin vurduğu Yunanistan'da binlerce doktor işsiz kalınca, Türkiye Yunanlı doktorlara kapıyı açtı. Uzmanlık eğitimi için Yunanistan'da yıllarca sıra bekleyen yeni mezun doktorlara Türkiye'deki üniversitelerde asistanlık izni verilecek. Daha önce özel hastanelerde çalışma izni verilen yabancı doktorlara yeni düzenlemeyle kamuda çalışmanın da kapısı aralanacak. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yunanistan ziyaretinde ithal doktor meselesini gündeme getirdi.

10 BİN ASİSTAN LAZIM
Yunanistan hükümetinden resmen doktor talebinde bulunan Bakan Müezzinoğlu, "YÖK ve Dışişleri ile görüşeceğiz. Yunanistan'da doktorlar uzmanlık eğitimi için uzun yıllar bekliyor. Biz bu doktorlara uzmanlık eğitimini Türkiye'deki üniversitelerde yaptırırsak hem şimdi asistan ihtiyacımızı karşılarız hem de gelecekte uzman doktor ihtiyacımıza çare olur" dedi. Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Bizim şu an 10 bin pratisyen, 20 bin uzman olmak üzere 30 bin hekim açığımız var. YÖK belki ilk etapta bin asistan, sonraki yıllarda 2 bin, 3 bin kişi alabilir. Ya da topluca 5 bin kişiye imkan sağlayabiliriz. Bugün bize 10 bin doktor gelse rahatsız olmayız, fazlalık olmaz."

Safure CANTÜRK