Yüksek bina seviyoruz

Akademetre, konut alıcılarının rezidans algısını ölçtü. Araştırmaya katılanların yüzde 55.3'ü çok katlı dikey blokları tercih etti. Rezidans denince ilk akla 'lüks' geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2014 Güncelleme 27 Temmuz 2014, 00:00
Yüksek bina seviyoruz

İÇİNDEKİLER

Araştırma şirketi Akademetre, önümüzdeki 2 yıl içinde konut satın almayı planlayan potansiyel müşteriler ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirerek rezidans algısı ile ilgili tercihleri gözler önüne serdi. Araştırmaya göre; katılımcıların yüzde 55.3'ünün konut satın alırken çok katlı dikey blokları, yüzde 44.7'sinin ise yatay ve az katlı blokları tercih ettiği görülüyor.

İŞ ADAMLARININ GÖZDESİ
Yine araştırmaya göre; rezidans denilince akla ilk gelen, yüzde 31.3 oranla 'lüks' kavramı oldu. Bunu yüzde 18.5 ile rahatlık ve konfor, yüzde 12 ile kaliteli yaşam, yüzde 7.8 ile güvenlik takip etti. Akademetre'nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre, hedef kitlenin yüzde 79.8'i rezidansları en fazla işadamlarının tercih ettiğini düşünüyor.

AYIRAN ÖZELLİĞİ TEMİZLİK
Katılımcıların yüzde 32'si rezidans ifadesinin satın alma kararı üzerinde olumlu etkileri olduğu belirtti. Rezidans konseptinin konut satın alma kararına olumsuz etkisi olduğunu düşünenler ise yalnızca yüzde 2.8. Akademetre'nin konut satın almayı planlayan kişiler üzerinde yaptığı araştırmaya göre, rezidansı diğer yapılardan ayıran en önemli hizmet, yüzde 70'lik oranla temizlik olarak ortaya çıkıyor. Güvenlik, kuru temizleme, lostra, vale, araç kiralama gibi hizmetler ise bir yapının rezidans olması için aranan diğer özellikler arasında yer alıyor.