Ramazan sefası

İstanbul Kartal'daki Sayfiye projesinde, Ramazan'a özel kampanya başlatıldı. Rönesans Konut'un inşa ettiği projeden ev alanlar, peşinatlarını 1 yıl sonra ödeyebilecek. Projede, daire fiyatları 257 bin TL'den başlıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2014 Güncelleme 07 Temmuz 2014, 00:00
Ramazan sefası

İÇİNDEKİLER

Rönesans Konut'un İstanbul'daki ilk projesi 'Sayfiye'de Ramazan ayına özel kampanya başladı. Projeden ev alacaklar, yüzde 25 yerine sadece yüzde 1 peşinat verecek ve kalan yüzde 24 peşinatı da 1 yıl sonra ödeyecek. Peşinat ödemesi haricinde kalan kısım içinse anlaşmalı bankalardan konut kredisi kullanılabiliyor. Daire fiyatlarının 257 bin TL ile 710 bin TL arasında değiştiği Sayfiye'de daireler 16 ay sonra teslim edilecek. Kartal- Yakacık'ta inşa edilen proje, bütünleşik 3 blokta toplam 276 konuttan oluşuyor. Aydos Ormanı'nın yanı başında konumlanan proje, bir tarafı yemyeşil orman, bir tarafı ise zemin kattan itibaren kapanmayacak adalar manzarasıyla dikkat çekiyor.

SEÇENEK ÇOK
1.5+1, 2.5+1, 3+1, bahçeli dubleks, kat bahçeli dubleks ve teraslı olmak üzere farklı ve çok seçenekli daire büyüklüklerine sahip projenin, yüzde 60'tan fazlası satılmış durumda. Sayfiye'de dairelerin metrekareleri ise 68 ile 186 metrekare arasında değişiyor.

RAKAMLARLA SAYFİYE
14 bin metrekare arsa üzerine inşa ediliyor. 8 bin 500 metrekare yeşil alanı, bin 500 metrekare sosyal tesis alanı bulunuyor. Toplam inşaat alanı 50 bin metrekare. Projenin değeri 75 milyon dolar. Konut fiyatları 257 bin TL ile 710 bin TL arasında değişiyor. Projede 68 ile 186 metrekare arasında farklı tip ve büyüklükte daireler yer alıyor. Daireler 16 ay sonra teslim edilecek.

BUGÜN AL YARIN OTUR
Erguvan İnşaat tarafından İstanbul Kurtköy'de hayata geçirilen 98 konutluk QBahçe projesinde, teslim heyecanı yaşanıyor. İnşaatına Mayıs 2013'te başlanan projede Aralık 2014 olarak duyurulan teslim tarihi 6 ay öne çekildi. Anahtar teslimlerinin başladığı projede, alanları 65 ile 190 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri bulunuyor. Satışların büyük oranda tamamlandığı projede, 12 konut ve 5 villanın satışı devam ediyor. Fiyatların 228 bin TL'den başlayarak 800 bin TL'ye kadar yükseldiği QBahçe'de, yüzde 25 peşinatla konut sahibi olunabiliyor. Az katlı ve geniş bahçeli mimarisi ile dikkat çeken projenin sosyal alanlarında; açık yüzme havuzu, kapalı otopark, sauna, soyunma odaları, fitness salonu, yürüyüş ve koşu parkuru, kafeterya, açık kamelya, barbekü alanı, açık çocuk oyun alanı ve spor alanı yer alıyor.

ERKEN TESLİM SÜRPRİZİ
Projenin kısa zamanda büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı, "Erken teslimimiz yatırımcılarımıza sürpriz oldu" dedi.

'ÇEVRECİ BİNALAR ARTMALI'
Çevre dostu binalar danışmanlık şirketi Altensis'in Kurucu Ortağı Serkan Emin, Türkiye'de halen 62 adet çevre dostu bina bulunduğunu belirterek, "200 binanın ise çevre dostu bina sertifika süreci devam ediyor. Ancak kamu kurumlarında sadece bir binanın çevre dostu sertifikası bulunuyor, iki binanın da hazırlığı yapılıyor" dedi. Kamunun bu konuda özel sektöre ve Türkiye'ye örnek olması gerektiğini vurgulayan Emin, Çevre Bakanlığı'nın çevre deklarasyonunun da bu yönde değerlendirilmesini istedi.

'600 BİN BİNA RİSK ALTINDA'
Tektaş Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakan Çatalkaya, İstanbul'da olası bir depremde hasar görmesi öngörülen 600 bin bina olduğunu söyleyerek, "Bu binaların yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bu da kentsel dönüşümden geçiyor" dedi. Mayıs 2012'de yürürlüğe giren Kentsel Dönüşüm Kanunu'ndan, bugüne kadar İstanbul'da 25 bin binanın yararlandığını belirten Çatalkaya, şöyle devam etti: "Kanunla vatandaşlar bürokrasiyi beklemeden kendi binalarını yeniden inşa edebiliyor. Bina mülk sahiplerinden birinin Bakanlık kuruluşuna başvurması yeterli."

KARMİR LİFE'TA KİŞİYE ÖZEL ÖDEME SİSTEMİ
Kayserililer'e doğa ile iç içe modern bir hayat sunan Karmir Life projesinde, hayallerindeki eve sahip olmak isteyenler için yeni bir sistem geliştirildi. Kişiye özel ödeme sistemi ile ödeme planı ve seçenekleri, daire almak isteyenlerle birlikte oluşturuluyor. Peşinatsız, peşin ödeme indirimi, vade gibi pek çok seçeneğin yer aldığı sistemde, insanlar kendilerine uygun ödeme planı oluşturuyor. Toplam 40 daireden oluşan proje, 7 bin 100 metrekare alan üzerine kuruluyor. Yüzde 85'i yeşil alan olan proje, 700 metrekarelik yapay gölete sahip.

Özlem KAMER TERCANLI