Merkez hazırolda

Türkiye'yi, dünyanın en yüksek faizini veren ikinci ülkesi haline getiren Merkez Bankası Başkanı Başçı, 31 milyar dolarlık Bloomberg'i hazırolda dinledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2014 Güncelleme 27 Haziran 2014, 00:57
Merkez hazırolda

İÇİNDEKİLER

Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, sanayicinin ve vatandaşın 'faizi indir' seslenişlerine kulak tıkayarak bildiğini okuyan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, küresel sermayenin karşısına geçince saygı da kusur etmedi.

New York eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in düzenlediği, 'Geleceğin Şehirleri Forumu: New York'tan İstanbul'a Mega Şehirler ve Finansal Merkezler Paneli'ne katılan Başçı, Bloomberg'in karşısında esas duruşa geçti.

Söz konusu faizler olunca reel sektöre sanayiciye üreticiye ve vatandaşa 'aslan kesilen' Başçı, ABD'li 10. zengin Bloomberg karşısında komutanını görmüş bir asker gibiydi.

Panele, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turan, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ve Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner gibi isimler de katıldı.

Michael Rubens Bloomberg 31 milyar dolarlık kişisel servetiyle ABD'nin en zengin 10'uncu kişisi. Bloomberg, finansal haber ve bilgi servis sağlayıcısı Bloomberg'in yüzde 88'inin sahibi.