Büyük hesaplaşma

Faizi 5.5 puan artırıp, yarım puan indiren Merkez Bankası, bugün Bakanlar Kurulu'nda eleştirileri yanıtlayacak. Paralel yapı iddiaları da toplantıda gündeme gelecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Haziran 2014 Güncelleme 02 Haziran 2014, 03:16
Büyük hesaplaşma

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yarım puanlık faiz indiriminin ardından sert dille eleştirdiği Merkez Bankası ile büyük hesaplaşma bugün Bakanlar Kurulu'nda yaşanacak. Hafta sonu da mesai yapan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın faiz eleştirilerine vereceği yanıtlar piyasaların da yönünü belirleyecek. Başçı, enflasyonu kontrol altına alarak, gelecek yıl yüzde 5 seviyesine indirmek için elindeki bütün araçları kullanacağı mesajı verecek. Merkez Bankası'nda 'paralel yapı' ve Para Politikası Kurulu'nda 'faiz çatlağı' iddialarına da açıklık getirilecek.

FAİZ KARARI 24 HAZİRAN'DA
Başçı, hükümetin yeterli faiz indirimi yapılmadığı eleştirilerine yanıt verirken, bu yıla ilişkin para politikasına ilişkin ayrıntılı bir sunum yapacak. Merkez Bankası ikinci kritik sınavını da 24 Haziran'daki Para Politikası Kurulu toplantısında verecek. Merkez Bankası başkanları, yılda 2 kez Bakanlar Kurulu üyelerine sunum yapıyor.

Hazal ATEŞ