Arapların gözü Şile'de

İstanbul'un arka bahçesi Şile, Araplar'ın gözdesi oldu. Ekşioğlu Group'un 104 villalık Kilia Konakları için Ortadoğulu 3 grup sıraya girdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2014 Güncelleme 27 Mayıs 2014, 00:01
Arapların gözü Şile’de

İÇİNDEKİLER

Ekşioğlu Group'un 3'üncü jenerasyonu İmdat Ekşi tarafından 1997 yılında kurulan Ekşioğlu Group İMSA İnşaat, İstanbul'un ilçesi Şile'nin ilk markalı konut projesini tanıttı. Şile'nin ilk AVM'sini de barındıran ve 104 adet tripleks konaktan oluşan 'Kilia Konakları'nda fiyatlar 650 bin dolardan başlıyor. Ekşioğlu Group Başkanı İmdat Ekşi, 100 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçen konakların 25 adedinin temelinin atıldığını, 11 tanesinin de kabasının bittiğini açıkladı.

MEMNUN OLUYORUZ
Konaklara gerek yurt içinden gerekse yurt dışından yoğun talep aldıklarını belirten Ekşi, "Ortadoğu ülkelerinden 3 grup tüm konakları satın almak istiyor. Biz böyle bir satış düşünmüyoruz. Ancak bu talepler tabii ki bizi memnun ediyor" dedi. Yurt içinden de ön talepleri topladıklarını kaydeden Ekşi, "Haziran sonu gibi konaklarımızın satışına başlayacağız. Konaklarımızda yaşayanların yaşam seviyesi olarak birbirine denk ailelerden oluşmasını istiyoruz. Bunun için konaklarımızı satarken biraz seçici davranacağız" diye konuştu.

3 AYRI TİP KONAK
Projede 3 tip konak bulunduğunu anlatan Ekşi, A tipi ikiz villaların 300 metrekare, B tipi müstakil villaların 350 metrekare ve C tipi müstakil villaların 500 metrekare büyüklüğünde olduğunu söyledi. Ekşi, A tipi konakların fiyatının 650 bin dolar, B tipinin 850 bin dolar ve C tipinin ise 2 milyon dolardan başladığını dile getirdi.

GEZDİM GÖRDÜM
Şile limanına 600 metre uzaklıkta bulunan proje, ilçeyi kuşbakışı görebiliyor. Konakların keyifli terasları, manzaranın tadını çıkarmak için imkan sunuyor. B tipi konaklarda, ufak tutulan pencereler dikkat çekiyor.

RAKAMLARLA KİLİA KONAKLARI
104 adet tripleks 3 tipte konaktan meydana geliyor. Konakların alanı 300 metrekare ila 500 metrekare arasında değişiyor. Konakların fiyatları 650 bin dolardan başlıyor. 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiyor. Konakların ilk etabı 24 ay, ikinci etabı ise 36 ay içerisinde teslim edilecek. 83 bin metrekare arazi alanı üzerinde konumlanıyor. 80 mağazalık alışveriş merkezi alanına 20 bin metrekare ayrılıyor.

İNGİLİZLER KENTSEL DÖNÜŞÜME TALİP
Kentsel Dönüşüm Derneği (KENTDER), İngiliz Konsolosluğu Ticaret Birimi (UKTI) işbirliğiyle Tarlabaşı kentsel dönüşüm projesine saha gezisi düzenledi. İngiltere'nin önde gelen yapı, mimar, gayrimenkul ve kentsel dönüşüm sektöründeki lider firmalarının katıldığı saha gezisinde kentsel dönüşüm çalışmaları yerinde incelendi. KENTDER Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, Avrupa'da ve dünyada kentsel dönüşüm çalışmaları yapan işadamlarını davet ettiklerini söyledi.

DEPREM ÇATILARI YIKTI TADİLATIN TAM ZAMANI
Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı M. Nazım Yavuz, Ege ve Marmara bölgelerinde hissedilen depremde çok sayıda çatının ve bacanın zarar gördüğü belirtti. Türkiye'de geleneksel metotlarla yapılmış yaklaşık 7 milyon çatı olduğunu söyleyen Yavuz, "Ege depremi, çatıların da önemli bir risk unsuru olduğunu bir kez daha gösterdi. Tadilatın tam zamanı" dedi.

HEM EV HEM OFiS

Teknik Yapı'nın İstanbul Halkalı'da gerçekleştirdiği Metropark projesindeki son homeofis rezidans bloğu satışa sunuldu. Toplam 140 homeofis ve rezidans özelliği taşıyan daireden oluşan blok, yatay konumlanıyor. Rezidans homeofis dairelerin büyüklükleri 48 metrekare ile 128 metrekare arasında değişiyor. 1+1 konutların fiyatı 168 bin 900 liradan, 2+1 konutların fiyatı ise 368 bin 300 liradan başlıyor.

% 10 İNDİRİM
Peşin ödemelerde yüzde 10 indirimle satışa sunulacak olan dairelerde alternatif avantaj ise ödenecek peşinat tutarına göre 24 aydan 60 aya kadar değişen sıfır konut finansman oranıyla banka kredisiyle taksit sunulması. Buna göre, rezidans dairenin yüzde 25'ini peşin verenlere 24 ay, yüzde 35'ini peşin verenlere 36 ay, yüzde 50'sini peşin verenlere 36 ay, yüzde 60'ını peşin verenlere 60 ay sıfır finansman oranıyla taksit imkanı sunulacak.

FİYAT ARTACAK
Teknik Yapı Metropark'ın ilk etapta satışa sunulan bin 272 daireden yüzde 50'sinin ilk ay içerisinde satıldığına vurgu yapan Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, şunları kaydetti: "Satışa çıkardığımız 140 özel rezidans dairede de lansman avantajını sunuyoruz. Oldukça cazip fiyatlarla satışa sunduğumuz dairelerdeki fiyat artışını, makul ve kademeli olarak gerçekleştireceğiz" dedi.

ÇUKUROVA TOWER'DA 'SON ŞANS' KAMPANYASI
İstanbul Kartal'ın en yüksek konut projesi Çukurova Tower'da, Çukurova Gayrimenkul, 'Son Şans' kampanyası düzenledi. 36 katlı rezidansın kampanyasında, 2 alternatif sunuluyor. İlk seçenek, yüzde 25 peşinatı Aralık 2014'te ödemek, kalan yüzde 75'i 120 aya varan vadelerle kredi almak. İkinci seçenekte ise peşinatın yüzde 5'i hemen, 35'i teslimde ödeniyor. Kalan için ise kredi alınıyor.

Özlem KAMER TERCANLI