Paralel temizlik

Finans kurumlarını hedef alan paralel yapıya karşı operasyonlar devam ediyor. BDDK'dan sonra, Sermaye Piyasası Kurulu yönetimi de değişti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2014 Güncelleme 26 Nisan 2014, 00:00
Paralel temizlik

İÇİNDEKİLER

Türkiye ekonomisini hedef alan paralel yapının, devletin içindeki finans ayağıyla ilgili kapsamlı bir ayıklama hamlesi başlatıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun ardından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yönetiminin neredeyse tamamı değişti. Geçen yıl başkan ve yönetim kurulu üyeleri değişen SPK'da, dün de yönetim değişikliğine gidildi. SPK'nın kurul toplantısında, 4 başkan yardımcısından 3'ünün, 12 daire başkanından 10'unun görevlerinden alınmasına karar verildi. Başkan Yardımcısı Tevfik Kınık görevinde kaldı. Başkan yardımcıları İbrahim Peker, Bircan Akpınar, Özer Ergenç görevden alınırken; yerlerine Ayşegül Ekşit (Eski Daire Başkanı), Bora Oruç ve İ. Ömer Gönül getirildi. Daire başkanlıklarına da Uğur Yaylaönü, Gül Ertan, Enver Usca, Fatma Akgün Olum, Hasan Seyman, Esra Ada Vural, Yusuf Kaya, Ali İhsan Güngör, Emre Önyurt, Ahmet H. Halaçlıoğlu, Yalçın Ay, Hüseyin Emre Üzer getirildi.

SIRA MERKEZ'DE
Kulislerde, son günlerde faiz politikası ile eleştirilerin odağına oturan Merkez Bankası ve Borsa İstanbul'da da üst düzey görevden almalar için düğmeye basıldığı konuşuluyor. Bazı Merkez Bankası başkan yardımcıları ve Para Politikası Kurulu üyelerinin değişmesi bekleniyor. Kulislerde, Mehmet Yörükoğlu başta olmak üzere bazı başkan yardımcılarının değişebileceği konuşuluyor.

Hazal ATEŞ