Perakendeye seçim dopingi

Perakende sektörü, seçim sonrası döneme kilitlendi. Seçim atmosferine girerek zorunlu alışveriş dışında herhangi bir harcama yapmayan tüketicinin 30 Mart'tan sonra kesenin ağzını açması bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2014 Güncelleme 30 Mart 2014, 00:00
Perakendeye seçim dopingi

İÇİNDEKİLER

Perakende sektöründe seçim sonrasında hareketlilik bekleniyor. Gıdadan hazır giyime, aksesuardan ev tekstiline bütün oyuncular seçimden sonra satışların patlayacağını söylüyor. Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar, her ay yüzde 10-15 oranında büyümeye alışan perakende sektörünün bu yılı kış mevsiminin sıcak geçmesinin de etkisiyle ve seçim süreciyle birlikte durgun geçirdiğini söyledi.

EKONOMİ ÇOK GÜÇLÜ
Arar, "Seçimden sonra büyüme oranımız yüzde 30- 40'ları bulur. Türkiye istikrarlı ve güçlü bir ülke. İstanbul'da havaalanındaki trafik Avrupa'da bile yok. Türkiye'ye gelen turist sayısı da hızla artıyor" diye konuştu. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Hüseyin Doğan, istikrar ve güven ortamının tüketiciyi direkt etkilediğini söyledi. Aralık'tan bu yana yaşanan birçok gerginliğe rağmen Türkiye ekonomisinin ve ticaret performansının güçlü bir şekilde devam ettiğini belirten Doğan, "Perakende sektöründe Ocak, Şubat ve Mart'taki büyüme oldukça memnuniyet verici. Satışlar geçen yılın üzerinde gerçekleşti. Ancak sektör daha yüksek büyümelere alışkın olduğu için bu dönemi durgun geçiyor şeklinde yorumlayabilir" dedi. Ramsey'in ilk 3 ayda ortalama yüzde 15 büyüdüğüne işaret eden Doğan, seçim sonrasında satışların artacağını belirtti.

KIŞLIK BAYRAMI
Bu yıl havaların sıcak gitmesiyle kışlık ürünlerini satamayan giyim firmaları şimdi ikinci bir kampanya dönemi başlattı. Kış aylarında satışları düşen firmalar sezon indirimini erkene alıp çeşitli indirimler uygulamışlardı. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte kışlık giyimdeki stokları eritmek isteyen firmalar şimdi ikinci bir kampanya dönemini de başlatmış oldu. Mağaza yetkilileri özellikle kışlık bot, kazak kaban gibi ürünlerde yüzde 70'e varan indirimler yapıldığını gelecek seninin kıyafetlerinin şimdiden çok ucuz fiyatlarla alınabileceğini söylediler.

Özge Yavuz